De prin lume adunate

#jazz #concert #green hours #art jaz #prometheus #unde iesim #muzica livez

Unora (inca) le mai place jazzul

Jazzul a fost un fel de "cenusareasa" a muzicii. Nu s-a bucurat niciodata pe deplin de faima, nici chiar in anii prohibitiei cand jazzul era la mare cinste.

Totusi, jazzul si-a pastrat adeptii sai, valorosi, care l-au urmat fara nici o ezitare in anii sai de restriste.

Jazzul nu e orice fel de muzica, comerciala sau la indemana oricui. Este o muzica a “spiritelor inalte”, o muzica ce nu are nevoie de cuvinte, dar care exprima clar ganduri si sentimente umane covarsitoare.

In Romania, jazzul nu are o istorie puternica, dar, in ciuda acestui fapt, exista iubitori ai genului si exista si locuri unde jazzul este ca la el acasa.

Green Hours, jazzy hours

Cu o istorie indelungata, Green Hours este clubul de referinta al celor care vor cu orice pret sa asculte jazz la orice ora. Si, da. La orice ora poti asculta jazz in Green Hours. Fie ca sunt concerte live sau in surdina, jazzul este in imparatia lui in clubul de pe Calea Victoriei.

Nume sonore romanesti si straine precum Johnny Raducanu , Harry Tavitian , Teodora Enache si multi altii, toate au un loc de cinste pe micuta scena de la Green Hours.

Daca in acest week-end nu vei pleca la mare sau la munte, Green Hours te asteapta cu un cocnert Nuage, sambata, 9 iulie, cu incepere de la ora 20. Soundul “groovy, funky, disco, jazzy” al artistilor te va face sa crezi ca esti la o terasa pe plaja.

Art Jazz Club in the zone

Un alt local de referinta pentru jazz este si clubul de la subsolul galeriilor Orizont, Art Jazz Club.

Luni jazz, marti jazz, toata saptamana jazz. Cam asa ar suna programul clubului. Aici poti asculta muzica de calitate, de la Vlaicu Golcea, Marta Hristea pana la Maria Raducanu si Johnny Raducanu, cu totii isi dau intalnire la club pentru a-ti oferi seri cu adevarat speciale.

Prometheus and The Big Mamou


Pe langa acestea, mai exista si alte cluburi care ofera concerte de jazz in anumite zile ale saptamanii.

In Prometheus, aflat in Piata Natiunilor unite, vei avea parte de concerte de calitate in fiecare duminica. Localul nu este foarte mare, dar te primeste cu bratele deschise in fiecare seara.

Gandit ca un spatiu al tuturor artelor, dar si ca un spatiu al dialogurilor culturale, politice si sociale, Clubul ofera oaspetilor sai, in prima parte a zilei, cate o carte cadou.

Daca duminica celor de la Prometheus ti se pare incomoda, si in Big Mamou pe langa concertele de blues, organizatorii te vor imbia si la cateva concerte de jazz, alese pe spranceana. Si aici programul este variat, dar e imposibil ca intr-o saptamana intreaga sa nu “te prinda” jazzul prin incaperile sale.

Fie ca alegi “orele verzi” sau subsolul racoros de la Art Jazz club, intotdeauna vei gazi momente de jazz autentic si clipe calduroase asortate cu liniste si meditatie. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea