De prin lume adunate

#trup #suflet #armonie #exercitii #spiritualitate #respiratie #yoga #hobby

Unde practicam yoga in Bucuresti

Exercitiile si meditatia yoga duc catre un echilibru fizic, mental si spiritual, iar cei care practica yoga spun cu mana pe inima ca sunt mai fericiti si ca au descoperit armonia corpului, a mintii si a sufletului. Daca este practicata corect si pentru o perioada mai lunga de vreme, yoga imbunatateste starea de sanatate.

Yoga este una din cele cinci scoli ale filozofiei hinduse si o combinatie intre exercitii si meditatie. Reprezinta o cale spre autocunostere de mai bine de 5000 de ani.

Printre avantajele practicarii acestui tip de exercitii se numara: eliminarea stresului si a depresiilor, amplificarea memoriei sau echilibrarea sistemului imunitar. Yoga induce si o stare de calm si pace interioara, imbunatateste capacitatea de a comunica, armonizeaza viata sexuala, amplifica increderea in sine, intareste si tonifica musculatura, mareste atentia si concentrarea.

Si in Romania, in ultimii ani si-au facut aparitia cateva sali unde se poate practica yoga. Practicata cu regularitate de vedete precum Madonna sau Sting, in tara noastra aceasta disciplina este asociata in general cu anumite practici si organizatii oculte.

Sahaja Yoga

Sahaja Yoga se adreseaza tuturor acelora care cauta sa decopere sensul profund al existentei si, totodata, noi resurse interioare pentru o viata echilibrata si linistita. Cursurile acestei asociatii sunt gratuite si se organizeaza in mai multe orase din Romania. La cursurile acestei scoli nu este nevoie sa te inscrii. Poti veni si incepe oricand doresti. Cursurile sunt gratuite si dureaza trei luni, dupa care temele se reiau.

Cei de la Sahaja Yoga spun ca yoga este o metoda naturala, accesibila tuturor, indiferent de sex, varsta sau stare a sanatatii. Tehnica se bazeaza pe interiorizarea atentiei si pe folosirea elementelor naturale: pamant, apa, foc, aer.

Conferintele organizate de Sahaja Yoga sunt ilustrate prin proiectii video, auditii muzicale, seri de lectura si minirecitaluri de muzica si dans clasic indian. Cursurile au loc la Casa de Cultura "Friedrich Schiller", de pe strada Batistei, numarul 15, in fiecare zi de luni, de la ora 18.00.

Yoga Club

Yoga Club ofera cursuri de yoga, atat yoga indiana cat si yoga tibetana si completeaza latura de educatie fizica cu tehnici de kinetoterapie orientala si invataturi esoterice.

La Yoga Club au loc si discutii despre practica si cursuri yoga, dezvoltare personala, sanatate, exercitii fizice, sportul pentru toti. De asemenea aduce in discutie si discipline afiliate precum ayurveda, tantra, parapsihologie si spiritualitate.

Yoga Romania

Grupul National de Studiu si Practica Yoga (GNSPY) a fost infiintat in 1990 si este membru corespondent al Uniunii Europene de Yoga. Fondatorul si presedintele organizatiei este Yogacharya Mario Sorin Vasilescu. Misiunea acestei organizatii este de a transmite corect practicile traditionale de tip yoga. Cei de la GNSPY spun ca yoga este un instrument de regasire a bucuriei de a trai.

Cursurile de Yoga si Budo-Zen din Bucuresti se desfasoara in Sala de Balet a fostului Teatru Rapsodia Romana, intrarea din strada Blanari, numarul 21, la etajul 2. Redeschiderea activitatilor va avea loc luni, 5 octombrie, la orele 9,00 si 17,30. Incrieri se fac in fiecare luni si joi. Sedintele de Budo-Zen se reiau pe 07.01.2010, iar echipa este coordonata de Yogacharya Mario Vasilescu. Mai multe detalii obtii la numarul de telefon 021.340.24.63.

Scoala Yoga Vietii

Scoala Yoga Vietii organizeaza si ea cursuri de initiere in aceasta practica. Cei de la acest club spun ca yoga reprezinta cunoasterea si unirea cu sinele si te ajuta sa regasesti bucuria de a trai. Cursurile de yoga sunt sustinute de Ovidiu Jumanca, profesor yoga la Sivananda Yoga Vedanta Center din India, la aceeasi scoala pe care a urmat-o si Mircea Eliade.

Cursurile dureaza doua ore si includ tehnici de hatha si kriya yoga, exercitii de relaxare, posturi corporale (asane), exercitii de respiratie (pranayama), metode si tehnici de deblocare, energizare si purificare in plan subtil, tehnici de concentrare si meditatie.

Pretul unui curs de opt sedinte este de 125 de lei, iar unul de 4 sedinte de 80 de lei. Cursurile se tin la liceul de coregrafie Floria Capsali, de pe strada Capitan Preotescu. Mai multe detalii poti obtine la numarul de telefon 0741.164.254.

Pe langa aceste cluburi, in Bucuresti mai poti practica yoga si la salile de fitness sau aerobic, multe centre de acest gen au in program si cateva tehnici de yoga, in special cele destinate unei respiratii corecte.

Scoli si tehnici yoga

Yoga reprezinta totalitatea eforturilor deliberate intreprinse de fiinta umana pentru a pastra sau recastiga contactul cu propria sa natura. Yoga cunoaste mai multe tipuri si scoli: Hatha yoga (yoga fizica), Raja yoga (yoga meditatiei), Karma yoga (yoga actului pur), Bhakti yoga (yoga devotiunii), Jnana yoga (yoga depasirii mentalului discursiv), Adhyatma yoga (yoga cautarii sinelui), Mantra yoga (yoga formularilor verbale), Nada yoga (yoga puterii sunetului interior), Yantra yoga (yoga puterii imaginii), grupul yoga-surilor tantrice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea