De prin lume adunate

#petrecere #restaurant #ziua nationala #1 decembrie

Unde mancam fasole cu ciolan de 1 Decembrie

Fasolea cu ciolan afumat este una dintre mancarurile traditionale romanesti. De Ziua Nationala a Romaniei petrece in mod traditional, intr-unul din restaurantele cu specific romanesc din capitala. Pe langa muzica si dansurile populare romanesti, poti gusta si din celebra fasole cu ciolan afumat.
 

Sarbatoreste romaneste la Hanul Voievozilor
 

Hanul Voievozilor este un restaurant cu specific romanesc, care te ademenste cu muzica populara romaneasca. Meniul este compus din preparate traditionale. Astfel, poti gusta din gustari reci si calde, ciorbe, platouri taranesti, preparate din peste, carne de oaie, pui, porc, vita, salate si deserturi.

Daca vrei sa sarbatoresti Ziua Nationala a Romaniei intr-un mod tradional, la Hanul Voievozilor poti incerca fasolea cu carnati (19 lei) si fasolea cu ciolan afumat (30 lei). 

Hanul Voievozilor se afla pe strada Barbu Urleanu, la numarul 9. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.410.55.77.
 

Fasole cu ciolan afumat la Casa Jienilor
 

Restaurantul Casa Jienilor este un restaurant cu specific romanesc. Localul este decorat simplu, in stil rustic . Pe timpul verii, in curte se deschide si o terasa spatioasa. La Casa Jienilor meniul este in totalitate dedicat mancarurilor romanesti. Astfel, nu lipsesc gustarile reci si calde, ciorbe, preparate din peste, pripturi la gratar, mancaruri de post, salate, garnituri si deserturi. La capitolul bauturi pot alege vinuri, bere si alte tarii.

Daca ai pofta de o fasole cu ciolan afumat (21,50 de lei), la Casa Jienilor iti poti satisface aceasta pofta.

Restaurantul Casa Jienilor este situat pe strada Agricultori, la numarul 12. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.252.03.08.
 

mancare romaneasca ca La Mama acasa
 

In Bucuresti se gasesc mai multe restaurante La Mama, dedicate in special celor care vor sa manance ceva consistent, cu aroma de mancare facuta acasa la mama.

Meniul de la La Mama este stufos, cu multe preparate romanesti. De la ciorbe, fripturi la gratar, salata de vinete, gustari traditionale romanesti compuse din diverse sortimente de afumaturi si branzeturi, fasole batuta, mamaliguta cu branza si smantana, cateva feluri de salate in combinatii cu pui, ton, branzaturi si alte ingrediente, ardei umpluti, sarmalute sau tocanite.

La capitolul desert, restaurantul sta destul de bine si vei gasi diverse sortimente de placinta, inghetata, torturi, tiramisu, papanasi si clatite cu diverse umpluturi. Si pentru ca bucatele sa meraga bine, trebuie stropite cu ceva alcool. Vinuri de toate soiurile, bere, lichioruri si alte tarii,  limonada, sucuri si fresh-uri de portocale fac parte din meniu.

In meniul de la La Mama vei gasi si iahnie cu fasole cu carnati (21,9 lei) si iahnie de fasole cu ciolan afumat (26,9 lei).

Restaurante La Mama vei gasi pe Barbu Vacarescu, Delea Veche, in Carrefour Orhideea, In Carrefour Feeria, in Piata Alba Iulia si pe strada Episcopiei, in apropiere de Ateneul Roman.
 

Ciolan de porc cu fasole la Casa Iancului
 

Restaurantul Casa Iancului este decorat simplu, in stil rustic, cu mese si scaune din lemn masiv. Lemnul se imbina armonios cu fierul forjat si elementele de decor. Restaurantul este spatios, dispus pe doua niveluri. In meniu vei gasi gustari reci si calde, supe si ciorbe, peste, mancaruri si fripturi, mancaruri vanatoresti, preparate la gratar, salate si deserturi. La capitolul bauturi, restaurantul are o colectie impresionanta de vinuri.

Daca iti doresti sa incerci si preparate inedite, la Casa Iancului poti comanda un platou vanatoresc, o rulada  din carne de cerb si caprioara, fazan la cuptor sau sarmale vanatoresti in foi de vita.

Din meniul de la Casa Iancului nu lipseste nici ciolanul de porc cu fasole (31 lei).

Restaurantul Casa Iancului se afla pe Strada Sarafinesti, la numarul 2, in apropiere de Soseaua iancului. Reservari se fac la numarul de telefon 021.256.97.98.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea