De prin lume adunate

#hobby #unde iesim #club #bar #darts #cluburi darts #baruri #bucuresti #sageti #bull's eye

Unde jucam darts in Bucuresti

In trecut, darts -ul a inceput ca pregatire "militara" a arcasilor din Evul Mediu. Maestrii arcasi ii obligau pe invatacei sa scurteze sagetile si sa arunce cu ele in fundurile butoaielor goale de vin. Astazi, darts-ul este un joc indragit in lumea intreaga. Exista chiar echipe organizate care joaca pentru trofee si ligi profesionale. Considerat doar un hobby, un mod placut de a petrece timpul liber cu prietenii, darts-ul a devenit un sport din ce in ce mai popular, chiar si in Romania.

Cluburi unde poti juca darts

Whispers

Whispers este primul pub englezesc din Bucuresti. Pe langa faptul ca poti consuma bauturi, in acest bar poti urmari si cateva sporturi: fotbal, rugby, motorsport si darts. De asemenea poti juca si darts. Iti stau la dispozitie gratis doua boarduri profesionale Harrows si un stand Harrows cu sageti si accesorii darts la preturi foarte accesibile.

La Whispers se organizeaza si meciuri de darts, "Bucharest Thursday Darts League", iar anual au loc doua campionate de darts. Aici poti urmari si meciuri din "Premier League Darts". Clubul se afla pe strada Brezoianu la numarul 4.

White Horse

White Horse este un pub "british", potrivit atat pentru pranzuri linistite cat si penru serile cu evenimente sportive la care puteti veni cu prietenii. Pubul te atrage cu specialitatile culinare din care nu lipsesc preparatele traditionale englezesti cu peste si berea , pe care o veti gasi in sortimente variate si pentru toate gusturile.

White Horse este alcatuit din trei niveluri; bar, restaurant si terasa. Tot aici va puteti incerca norocul si indemanarea la aruncare cu sageti. Pubul dispune de o pista de darts. White Horse se afla pe strada G. Calinescu, la numarul 4A.

Cafe Bar Spectrum

Cafe Bar Spectrum este un club-cafe intim si linistit. Aici poti incerca si cateva dintre preparatele pe baza de pui, salate si sandwich-uri. Preturile se incadreaza intre 5 lei pentru sandwich-uri, 11 lei pentru salate si 13 lei pentru preparatele din pui. Si la capitalul bauturi stau bine. De la cafea, whisky si pana la cocktailuri, oferta este diversificata si pentru toate gusturile.

Tot aici puteti viziona meciuri de fotbal si Formula 1 si poti juca si darts. Barul dispune de o pista de darts si au si un stand de vanzare cu echipamente si accesorii pentru acest joc. Barul se gaseste pe Soseaua Mihai Bravu la numarul 62 A, in Cladirea Spectrum.

Tati Bar & Terasa Florilor

Tati Bar este un barulet mic si cochet, unde se joaca mult darts. Tot aici exista un stand cu sageti si accesorii pentru darts marcile Harrows, Unicorn si Nodor. De la Tati Bar se pot achizitiona si board-uri de darts. Pretul unui impuls pentru soft-darts este de 50 bani, iar ora pentru steel-darts este de 8 lei.

In fiecare miercuri de la ora 19:30, Tati Bar organizeaza concurs de steel-darts, iar vinerea de la ora 19:30 concurs de dublu steel darts. Daca doriti sa mancati, Terasa Florilor este chiar alaturi si va asteapta cu pastrama de oaie, mititei, fripturi delicioase si bere rece. Tati Bar se afla pe strada Ion Maiorescu, la numarul 42.

Darts Club

Darts Club este cel mai complex club destinat in exclusivitate acestui joc. Clubul de darts de pe strada Matei Voievod are 5 piste dotate cu table profesionale, iluminate. Ora de inchiriat tabla costa 10 lei sau 15 lei daca nu aveti sageti. Clubul de darts dispune si de un bar.

Mai puteti juca darts si in Dreamer’s, Mediterraneo, O'Hara, Irish Pub , Barka, Club Leu, Texas Club, Terminus in Irish Pub, Wellingtons, Salt, BXL si London Bar.

Daca sunteti pasionati de acest si vreti sa il aveti si acasa, atunci puteti achizitiona seturi de darts. Acestea se gasesc in hypermarketuri, in diverse magazine cu articole sportive, dar si in cluburile si barurile unde se joaca. Preturile pentru un astfel de set sunt cuprinse intre 70 si 200 de lei.

Cum se joaca

Darts-ul se joaca de obicei intre doi jucatori sau doua echipe. Pentru incalzire de obicei se acorda nu mai mult de 9 aruncari. Apoi pentru a determina care echipa incepe, un membru al fiecarei echipe arunca o sageata. Sageata aruncata cel mai aproape de Bull’s eye confera intaietate in inceperea jocului.

Fiecare jucator arunca 3 sageti cand este la rand. Daca piciorul celui care arunca depaseste linia de aruncare, acea aruncare este anulata. Pentru ca o aruncare sa fie valida, sagetile trebuie sa stea infipte in tinta cel putin cinci secunde.

301 este varianta cea mai populara a acestui joc. Fiecare echipa incepe cu un punctaj de 301 puncte si cu fiecare aruncare acumuleaza puncte care se scad pana se ajunge la 0. Inainte ca punctarea sa inceapa jucatorul trebuie sa loveasca o dubla. Dupa aceasta scorul se reduce catre zero. De exemplu daca punctajul ramas este 20 pentru a termina jocul trebuie sa se inscrie o dubla 10. Orice serie de aruncari care reduce scorul sub zero nu se puncteaza.

Cricket este varianta mai sofisticata a lui 301. Se joaca cu numerele de la 15 la 20 si Bull’s eye. Toate numerele si Bull’s eye sunt deschise. Pentru a inchide acel numar jucatorul trebuie sa inscrie de 3 ori acel numar. Daca o echipa inchide un numar, iar echipa adversa il mai are deschis se poate arunca pe acel numar. In acest fel se cumuleaza puncte pe el. De exemplu echipa A inscrie o data in numarul 20, iar daca echipa B loveste de 4 ori in 20 va inchide numarul si aditional va puncta 20. Jocul se declara inchis cand toate numerele sunt inchise.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea