De prin lume adunate

#in jurul bucurestiului #iarba verde #parcuri #padure

Unde iesim la iarba verde in jurul Bucurestiului

Padurile si lacurile din jurul Bucurestiului ofera multa verdeata, aer curat si liniste. Reprezinta unele dintre cele mai cautate destinatii ale bucurestenilor, la final de saptamana.

Iata unde poti merge:

Parcul Natural Comana

Pentru cei care stau in Bucuresti, cel mai apropiat loc unde poti merge sa te recreezi atunci cand ai numai cateva ore la dispozitie este Comana. Accesul este foarte facil, cam o ora de mers cu masina, la 30 de kilometri de capitala.

Comana este o rezervatie unica in Europa si include zeci de specii de plante si animale protejate de legile internationale. Parcul natural de la Comana este considerat a doua delta a Romaniei si ocupa locul doi ca biodiversitate, dupa Delta Dunarii. Atractia padurii o reprezinta teii si speciile protejate: lacramioarele, ghimpele si bujorul de padure.

In parc sunt amenajate locuri speciale pentru foc si pentru aruncarea deseurilor, imprejmuite de caramizi. Popasurile in Comana sunt permise numai la Cabana Fantana cu Nuci si in Poiana Fantana cu Nuc. Exista si optiunea de cazare la particulari, iar pentru a innopta in parc trebuie facuta rezervare cu mai mult timp inainte.

Cei care vor sa se simta ca in Delta Dunarii pot face plimbari cu barca prin stufarisul de pe lac. Deplasarile pe Neajlov si Balta Comana trebuie facute cu barci fara motor, pentru ca multe dintre ecosistemele din zonele umede sunt foarte sensibile. Plimbarile pe lac se fac numai cu ghidul parcului, care stie canalele.

Padurea Pustnicu

In padurea Pustnicu vei gasi un complex turistic cu restaurant si terasa pe malul lacului precum si un debarcader de unde se poate merge intr-o plimbare cu barca pe malul lacului. Este de altfel unul din putinele lacuri din vecinatatea capitalei amenajate pentru agrement.

Padurea Cernica

Padurea si lacul Cernica sunt situate la 14 kilometri de Bucuresti. Lacul se intinde pe o suprafata de peste 300 de hectare si are amenajat pe malul drept un strand cu cabine, un debarcader, un restaurant, terenuri sportive si un cabinet medical. Padurea Cernica este una dintre putinele zone verzi ramase in jurul Bucurestilor.

Padurea Branesti

Padurea Branesti se afla la 11 kilometri de Bucuresti si ete o destinatie ideala pentru picnic in weekend. Poiana de paduri de foioase, asezata pe Valea Raului Pasarea, in apropierea unui lac este locul ideal pentru relaxare. Iubitorii de apa pot face plimbari cu barca sau pot pescui.

Mogosoaia

Mogosoaia este o alta destinatie pentru bucurestenii care vor sa se recreeze la aer curat. In judetul Ilfov, la doar 15 kilometri de capitala te asteapa o oaza de verdeata si racoare. Padurea si lacul sunt foarte frumoase, linistite si curate.

Pentru un plus de cultura, poti vizita si palatul brancovenesc.

Padurea Caldarusani

Lacul si padurea Caldarusani sunt situate la 45 de kilometri de Bucuresti, in comuna Gradistea, din judetul Ilfov.

Amatorii de pescuit vor gasi in apele lacului mai multe specii de peste, de la salau, somn, biban, stiuca, crap sau platica. Daca esti norocos, in padure poti intalni fazani, iepuri, cerbi lopatari si caprioare. In partea de vest a padurii este amenajata si o fazanerie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea