De prin lume adunate

#activitati 1 mai #gradina botanica #gradina zoologica # activitati bucuresti #gratar #1 mai #padure #parc #bucuresti #ferma animalelor

Unde iesim de 1 Mai in Bucuresti

Ai ales sa-ti petreci minivacanta de 1 Mai in Capitala? Ei bine, atunci este important sa stii ca ai unde iesi in acest weekend. Fie ca optezi pentru un picnic sau un gratar in locurile special amenajate din parcurile bucurestene, fie ca petreci 1 Mai alaturi de copii la Gradina Zoloogica sau la Gradina Botanica, nu vei avea timp sa te plictisesti.

Iata ce poti face de 1 Mai in Bucuresti si in imprejurimile Capitalei.

Gradina Zoologica, un loc perfect pentru cei mici

O vizita la Gradina Zoologica este o varianta perfecta pentru intreaga familie, iar copii se vor bucura sa vada lei, tigri, zebre, flamingo sau maimute. Gradinaa Zoologica din Bucuresti se afla pe Aleea Vadul Moldovei, nr. 4 si puteti ajunge aici cu autobuzele 301 si 148. Gradina Zoologica este deschisa zilnic intre orele 9-17, pretul unui bilet pentru adulti fiind de 13 lei, iar pentru studenti si elevi de 6,5 lei.

Ferma animalelor

Ferma Animalelor este un loc perfect pentru intreaga familie. Copiii au ocazia sa vada cum arata animalele domestice precum: purcei, oi, capre, iepuri, vaci, gaini, gaste, rate, magari, cai si ponei. Tot aici, cei mici pot admira si strutii. Tot aici, copiii pot invata cum se obtine laptele, cum sa tesale pomeii si au ocazia sa alapteze viteii sau sa hraneasca animalele.

In plus, aici gasesti locuri special amenajate pentru a face un gratar si te poti relaxa in voie alaturi de cei dragi.

Ferma Animalelor este deschisa zilnic, de luni pana duminica. Taxa de intrare pentru copiii de peste 2 ani este de 8 lei in timpul saptamanii si 9 lei in weekend, iar pentru adulti 9 lei in timpul saptamanii si 11 lei in weeekend. Pretul pentru o tura de calorie cu poneiul este de 4,5 lei. Ferma Animalelor se afla pe strada Sfantul Gheorghe, in comuna Pantelimon, judetul Ilfov.

Gradina Botanica, o oaza de liniste in mijlocul metropolei

De 1 Mai puteti face o plimbare la Gradina Botanica din Bucuresti. Gradina are o suprafata de 17,5 hectare si adaposteste peste 10.000 specii de plante.

Ea se afla pe Soseaua Cotroceni 32 si puteti ajunge aici cu troleibuzele 61, 62, 69, 90, 91, 93, 96 sau autobuzele 236 si 336.

Gradina poate fi vizitata zilnic intre orele 08:00 – 18:00, Muzeul Botanic – marti, joi, sambata si duminica intre orele 09:00 – 13:00. Tarifele de acces sunt pentru spatiile exteriore 5 lei - adulti - si 2 lei - copii, studenti, pensionari. La Muzeul Botanic biletul costa 2 lei pentru adulti si 1 leu pentru copii, studenti si pensionari. Copii prescolari si veteranii de razboi au acces gratuit.

La gratar in parc

In mai multe parcuri din Bucuresti exista zone special amenajate pentru picnic, cu gratare, mese si bancute. Puteti face un gratar la iarba verde in parcul Tineretului sau in parcul Crangasi pe malul lacului Morii.

Puteti iesi la un picnic si in Herastrau sau IOR, insa trebuie sa veniti cu mancarea gata preparata pentru ca aici nu exista gratare.

Un loc perfect pentru iesit la iarba verde de 1 Mai sunt si padurile de langa Bucuresti precum: Bragadiru, Buftea, Snagov, Baneasa, Mogosoaia sau Cernica.

Tu unde iesi de 1 Mai?

Sursa foto: freesamples.us

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea