La Sala Atelier a Teatrului National din Bucuresti are loc maine, 24 februarie, premiera oficiala a celui mai nou spectacol: "Un duel", dupa Cehov , in regia lui Alexandru Dabija.

Spectacolul este o poveste despre cuplu, despre relatia dintre barbat si femeie, "tratata ca o romanta. Problema asta e, declara Dabija. Daca doi oameni vor sa fie impreuna, ce inseamna, ce obligatii morale au? Spectacolul acesta este un studiu de caz , pana la disecare, al cuplului”.

Un duel este un spectacol ce pune in discutie unele dintre marile teme cehoviene, citite intr-o cheie moderna si aduse in scena intr-o viziune deschisa contemporaneitatii, in prim plan aflandu-se, asa dupa cum ne-a marturisit regizorul, „analizarea unui fel de deteriorare a relatiilor umane".

alexandru dabija foloseste aceasta nuvela cehoviana, cu intreaga ei atmosfera de capat de lume si plictis, cu micile ei tabieturi si marile discutii filozofice si morale, pentru a crea un spectacol captivant pentru omul contemporan, uneori cu adresare directa catre public in atmosfera intima creata de scenografia Lilianei Cenean.

Gavril Patru, Diana Dumbrava, Vlad Ivanov, Razvan Oprea, Marius Rizea, Dan Tudor si Ioan Andrei-Ionescu sunt actori care apartin aceleiasi generatii din Teatrul National. Alaturi de ei, publicul o va putea redescoperi pe Ana Ciontea, o actrita importanta, revenita in tara dupa o experienta teatrala de peste 10 ani in Franta.

„Acesti actori sunt la inceputul maturitatii care pentru mine e o forma de adolescenta actoriceasca. Exista o anumita varsta a actorului care nu are aroganta maturitatii, dar indeplineste conditiile perfecte pentru a exprima plictisul, de a juca pe scena ceea ce as numi plictisul existential, spleen-ul total, de care se ocupa Cehov", mai declara Alexandru Dabija.

Durata spectacolului este de 2 ore si jumatate, iar pretul biletelor de 30 si 16 lei, in functie de pozitionarea in sala.

  •   2009-02-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii