Cele mai frumoase cantece lautaresti pe care le-am ascultat cu totii de-a lungul timpului vor fi redate in cadrul unui spectacol de zile mari in interpretarea originala a maestrului Tudor Gheorghe, intitulat sugestiv, " Mahalaua Mon Amour ".

Organizatorii VreauBilet si Asociatia Culturala Maria Domina au pus deja in vanzare biletele pentru reprezentatiile din capitala, care vor avea loc la Sala Palatului, pe 8 si 9 Aprilie de la ora 19:00.

De asemenea, acelasi spectacol al mult indragitului rapsod, va beneficia de un turneu national incepand din luna martie si pana in luna mai in cele mai importante orase din tara, propunandu-si sa dezvaluie intr-o maniera inedita importanta si valoarea muzicii lautaresti vechi.

Anton Pan, Zavaidoc, Faramita Lambru , Romica Puceanu sau Dona Siminica sunt doar cativa dintre “titanii” lautariei autentice ce isi vor "imprumuta" creatiile maestrului Tudor Gheorghe care, in acompaniamentul unui taraf veritabil, va oferi publicului o reprezentatie remarcabila.

Celebre cantece de dragoste, iubire neimpartasita si de jale precum "Inel, inel de aur", "Gropare deschide mormantul", "La chilia-n port", "Foaie verde mar domnesc" sau "La salul cel negru" vor reconstitui atmosfera de mahala dintr-o epoca uitata pentru a crea un eveniment autentic.

"Mahalaua Mon Amour" va completa un ciclu de restituiri muzicale pe care l-am propus tinerilor si nu numai, in cele trei spectacole de muzica populara din perioada interbelica si cele doua cu muzica usoara a aceleiasi perioade in care ilustram intr-un fel o parte din viata spirituala din acea vreme. Lipsea insa, ceva din tabloul pe care am incercat sa-l conturez. Cantasem muzica satelor si oraselor, mai exact pe cea din localurile din centrul oraselor reprezentate de Moscopol, Titi Botez si Cristian Vasile. Acum va propun o altfel de muzica, ba chiar mai mult, o stare muzicala a unei lumi speciale, o lume a mahalalelor, o lume a durerii si bucuriei, spre o mai dreapta cinstire a domnilor lautari: Zavaidoc, Gheorghe Motoi, Faramita Lambru, Dona Siminica si Romica Puceanu", dezvaluie maestrul Tudor Gheorghe despre spectacol.

Pentru reprezentatia din Bucuresti, pretul unui bilet variaza in functie de categoria de loc astfel: 120 lei (V.I.P. 100lei (cat. I), 80 lei (cat II), 60 lei (cat. III), 40 lei (cat. IV).

Participa la concursul nostru si poti castiga o invitatie dubla la concertul lui Tudor Gheorghe.

  •   2009-03-16
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii