De prin lume adunate

#tringle d'or #ceai #ceainarie #unde iesim

Triangle D'or - decadenta a la francaise

In ultima vreme, de cand toamna cea rece si ploioasa si-a intrat in drepturi si nu mai vrea sa isi arate fata frumoasa, cu zile calde, in culori aramii, sunt intr-o continua goana dupa atmosfera calda a ceainariilor din capitala. Incerc intr-un fel sa nu ma las cuprinsa de uratenia strazilor murdare ale capitalei si de vantul din ce in ce mai amenintator.

Intr-una din zilele trecute, cand seara a adus cu ea cateva rafale de vant sanatoase, pasii mi-au fost purtati catre un alt loc de "pierzanie" ticsit cu ceaiuri de calitate. Triangle D'or, caci despre aceasta ceainarie este vorba, este un loc numai bun pentru a te ascunde din calea frigului.

Atmosfera este calda, primitoare, iar ceaiurile cu adevarat deosebite. Chiar daca localul este un pic mai elegant decat majoritatea ceainariilor din capitala, acest lucru nu te va stanjeni si te vei simti bine imediat ce te vei aseza la masa.

Triangle D'or - lux, mister si ceaiuri frantuzesti

Cei de la Triangle D'or si-au dorit sa creeze un spatiu inedit in peisajul localurilor din Bucuresti si s-au inspirat din vechi traditii si simboluri europene si asiatice. Astfel, Triangle D'or are mai multe semnificatii. In nordul Thailandei, tringle d'or reprezenta in anii '50 centrul productiei ilicite a opiumului. Pentru ca acest drog se vinde in aur, locul aflat intre Thailanda, Birmania si Laos a devenit triunghiul de aur. Acum nu se mai cultiva opium, iar locul este cunoscut pentru varietatile de ceai, cafea si tutun.

Triangle D'or reprezinta si o zona exclusivista din Paris, intre Champs- Elysees, George V si Avenue Montaigne, care reflecta atmosfera de lux a capitalei Frantei. Triangle D'or mai inseamna si triunghiul de aur al lui Pitagora, cel al carui raport al laturilor este egal cu numarul de aur.

Pastrand toate aceste componente, ceainaria din Bucuresti incearca sa ofere pacatosului care intra o combinatie inedita de lux, mister, ceaiuri spectaculoase si cafea aromata.

Localul este mobilat luxos, cu fotolii din piele bej, mese din lemn masiv si canapele din piele moale, iar peretii sunt tapetati cu modele orientale sau florale. Unul dintre peretii ceainariei te duce cu gandul la gradinile japoneze, prin intermediul crengilor si florilor de magnolie roz. Un plus de eleganta aduce si semineul din salonul mare si tablourile cu imagini orientale. Muzica desavarseste atmosfera de lounge.

Ce comandam la Triangle D'or

Ceea ce m-a facut sa aleg Triangle D'or ca destinatie pentru timpul meu liber de sambata seara, a fost ineditul sortimentelor de ceai. O mare parte a meniului este destinata ceaiurilor rafinate frantuzesti marca Mariage Freres. Aceasta casa de ceaiuri este celebra in toata lumea inca din 1854. In meniu vei gasi ceai verde, negru, alb si rosu.

Sortimentele de ceai sunt intr-adevar impresionante, iar descrierea fiecarui fel in parte iti va da batai de cap atunci cand va trebui sa alegi unul dintre ele. Eu nu am rezistat tentatiei si am comandat doua ceaiuri: The au Sahara (15 lei) si Balthazar (14 lei). The au Sahara este un ceai rosu , cu arome de fructe, iar Balthazar este un ceai negru, cu arome puternice de migdale. La aceste ceaiuri am asortat si o prajiturica de casa cu nuci, foarte buna.

La Triangle D'or, cu adevarat spectaculoase sunt ceaiurile speciale ale salonului: Perles D'or (30 de lei) si Fleur de Buddha (25 lei). Perles D'Or este un ceai verde sub forma de perle, acoperite cu foita de aur de 22 karate, iar Fleur de Buddha este un mugur facut manual din frunze de ceai verde cu o floare in mijloc, care in timpul infuziei se desface intr-un buchet de flori.

Aceste ceaiuri sunt aduse intr-un ceainic transparent pentru a urmari procesul de deschidere a buchetului de flori. Ambele sortimente de ceai au un gust subtil de iasomie.

Pe langa ceaiuri, in meniu vei mai gasi si cateva sortimente delicioase de cafea: espresso, cappuccino, caffe frape si cafea cu alcool, cocktail-uri alcoolice si non alcoolice, sucuri, cateva sortimente de milkshake, bere, tarii (vodca, gin, vermut, lichior, etc), salate in diferite combinatii, sandwich-uri si prajituri.

La Triangle D'or poti incerca si narghilea cu diverse arome. Un lucru de stiut este ca in aceasta ceianarie se fumeaza. Personalul este destul de dragut, iar comanda ta va veni destul de repede. De fapt, nu vei avea probleme la acest capitol. Chiar daca salonul de ceai este intortocheat, personalul este atent la acest aspect si este mereu in alerta.

Unde se afla Triangle D'or

Ceainaria Triangle D'or se afla pe bulevardul Ion Mihalache la numarul 92, in pasajul de langa Mega Image , langa ciocolateria La Reine Astrid. Rezervari se fac la numarul de telefon 0722.645.646.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea