De prin lume adunate

#unde iesim #restaurant #trattoria #trattoria verdi

Trattoria Verdi - simplitate italiana

Am ajuns in Trattoria Verdi dupa o zi agitata, cu multe lucruri care trebuiau rezolvate cat mai de dimineata. Dupa ce am orbecait prin centrul Bucurestiului, in cautarea unui loc decent in care sa imi linistesc foamea, am ajuns si in Trattoria Verdi, nou deschisa pe strada Mendeleev, in zona Piata Amzei din capitala.

 

Atmosfera de vara italiana

 

Restaurantul este dragut, frumos amenajat si iti lasa impresia ca te afli pe o terasa la mare, chiar daca afara sunt -10 grade. "Vinovate" sunt scaunele comode, cu perne din material textil, cu dungi albe si verzi. Localul este spatios, nu te vei ingramadi cu alti meseni si nici nu vei afla detalii din vietile lor. Peretii de culoare caramizie te fac sa te simti confortabil, iar tablourile intregesc atmosfera de rafinament. Tot tablourile te vor ajuta sa treci mai usor peste momentul asteptarii mancarurilor pe care le-ai comandat.

Toti peretii restaurantului sunt tapetati cu numeroase tablouri, de diferite marimi, multe dintre ele cu poze din reclame italinesti,  peisaje romantice din Italia sau personalitati din lumea filmului. Pe unele etajere vei observa si sticle de vin vechi care te imbie la o farfurie de paste sau o pizza gustoasa. Un alt lucru care aminteste de Italia este si muzica. La Trattoia Verdi nu vei auzi decat muzica italieneasca. Eroz Ramazotti, Laura Pauzini, Al Bano si Romina Power si lista poate continua. Ajungi insa sa ignori muzica nepotrivita si sa te bucuri in liniste de un pranz sau o cina reusita.

 

Ce mancam la Trattoria Verdi?

 

Trattoria este un local tipic italienesc, unde preparatele sunt (cum altfel) italienesti. Antipasto, supe, salate, pizza, garnituri sau preparate din carne de pui, porc, miel sau vita sunt cateva dintre mancarurile italienesti pe care le poti savura la Trattoria Verdi. Meniul pe care sunt scrise mancarurile de la Trattoria este unul frumos desenat, mare, cat o foaie de ziar si aduce aminte de picturile italienesti, in culori pastelate.

Din meniul bogat, am ales o salata romana, cu multe legume, verdeturi si foccacia, o portie de patate al forno (cartofi la cuptor cu rozmarin, usturoi si mozzarella) si o pizza Diavola. Mancarurile au venit repede si au fot bine preparate, insa fara nimic special, care sa ma faca sa ma mai intorc.

Daca iti place carnea ai de ales intre mai multe feluri principale pe baza de carne. Pollo exotico, celebrul pollo al limone sau muschi de vitel cu smantana sunt alte preparate gustoase pe care le poti incerca. La desert poti incerca tiramisu sau prajitura cu branza . La capitolul bauturi, Trattoria Verdi sta foarte bine. In meniu vei gasi numeroase sortimente de vinuri, care merg de minune cu preparatele italienesti. In meniu mai poti incerca si berea, sucurile racoritoare sau cafea.

 

Care sunt preturile la Trattoria Verdi

 

La Trattoria Verdi preturile sunt obisnuite pentru centrul capitalei, adica medii spre mari. Astfel o salata se invarte in jurul valorilor de 17-20 de lei, o pizza costa in jur de 20 de lei, pastele sunt peste 20 de lei, preparatele pe baza de carne sunt in jur de 20-40 de lei. Pentru un pahar din vinul casei vei scoate din portofel 7 lei, iar pentru o bere 8 lei.

 

Puncte forte/ puncte slabe

 

La Trattoria Verdi servirea este prompta si amabila, poate prea amabila uneori si te vei simti putin stingherit cand toata lumea se invarte in jurul tau si nu te lasa sa mananci in liniste. Personalul este asadar foarte atent, iar mancarurile sunt aduse destul de repede, atat cat sa poti admira in voie tablourile de pe pereti.  Ce nu mi-a placut la Trattoria Verdi a fost muzica. Intr-un restaurant atat de frumos decorat ar fi mers mult mai bine acorduri clasice si in surdina, sau cel mult muzica celebrului compozitor Verdi, de la care au si imprumutat numele. Per ansamblu insa, a fost o experienta placuta pentru o dupa-amiaza relaxata.

 

Cand mergem la Trattoria Verdi

 

Trattoria Verdi este un local romantic, deci potrivit pentru intalnirile in doi, pe inserat, atunci cand lumina difuza creaza o atmosfera intima. De efect sunt felinarele de pe pereti care se reflecta si in geamuri si creeaza senzatia de spatiu mai mare, dar in acelasi timp romantic. La Trattoria Verdi poti ajunge insa si atunci cand iti este foame, dupa o zi de alergatura prin Bucuresti, su cand vrei sa te indulcesti cu un desert gustos si o barfa suculenta cu cea mai buna prietena.

 

Unde se afla Trattoria Verdi?

 

Restaurantul are mai multe locatii in Bucuresti:

Str. V. Madgearu nr.27 (Herastrau)
Tel. 031 1051103

Str. Mendelev nr. 1 (Piata Amzei)
Tel. 0735 333 021   

Str. Popa Nan nr. 140 (Alba Iulia)
Tel. 021 320 20 32

Str. E. Porumbaru nr. 9 (Aviatorilor)
Tel. 021 222 50 98

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea