De prin lume adunate

#Reuntlingen # cea mai mare intersectie # cea mai ingusta strada # strazi ciudate #intersectii ciudate

Top 5 cele mai ciudate strazi din lume! Fotografii inedite

Daca ti se pare imposibil traficul din Bucuresti, priveste imaginile urmatoare pentru a vedea ca unele colturi ale lumii ascund intersectii si strazi atat de bizare incat ar pune probleme si unui sofer de curse. Iata-le pe 5 cele mai ciudate:

Cea mai ingusta strada din lume - Spreuerhofstraße, Germania.

In cel mai larg punct al sau are 50 cm, iar in cel mai ingust, masoara cat o rigla - 31 cm. Strada se afla in oraselul Reuntlingen.

Cea mai abrupta strada, Dundin - Noua Zeelanda

Strada Baldwin, aflata intr-o zona rezidentiala din orasul Dundin, are reputatia de a fi cea mai abrupta strada din lume: este inclinata cu 35%, adica la fiecare 2.86 metri urcati te afli mai sus cu un metru. Strada are o lungime de 350 de metri si e numai buna pentru jogging. 

Cea mai lata strada din lume - Buenos Aires, Argentina

Denumita dupa ziua in care Argentina si-a castigat independenta - 9 Iulie - strada masoara 91 de metri latime si are 12 benzi pentru masini. Pietonii au nevoie de minute bune pentru a o traversa, iar lungimea sa totala este de aproximativ 1 kilometru facand legatura cu toate punctele importante ale orasului, inclusiv aeroportul. 

Cel mai mare sens giratoriu - Putrajaya, Malaezia 

Situat in apropiere de Kuala Lumpur, circumferinta acestuia masoara aproape 3,5 kilometri. Ai ceva de ocolit daca trebuie sa te intorci pe drmul pe care ai venit!

Cea mai intortocheata strada din lume - San Francisco, SUA

Nu poti circula cu mai mult de 8 km/h deoarece, pe langa faptul ca are cea mai mare densitate de curbe, aceasta strada are si o inclinatie de 27 de grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea