De prin lume adunate

#italia #ucraina #taiwan # orase fantoma # orase abandonate #craco #Kolmanskop #namibia #San Zhi #Pripiat

Top 4 orase fantoma uimitoare

Strazi pustii si case abandonate peste care s-a asternut tacerea. Asa arata acum cateva orase, inainte adevarate aglomeratii urbane, care, dintr-un motiv sau altul, au fost abandonate. Iata 4 dintre cele mai impresionante orase fantoma din lume!

1. Craco, Italia

Craco este un oras localizat in regiunea Basilicata din provincia Matera. A fost construit in 1060, insa, intre 1892 si 1922, peste 1.300 de oameni din cei peste 2.000 au parasit orasul in cautarea unei vieti mai bune in America de Nord.

Cu o agricultura la pamant, multe alunecari de teren si cutremure carora a trebuit sa le faca fata, restul populatiei s-a mutat intr-o vale din apropiere.

2. Kolmanskop, Namibia

Kolmanskop este un oras fantoma construit in 1908 de catre colonistii germani aflati in cautare de diamante. Situat la cativa kilometri de portul Luderitz din Namibia, orasul este astazi aproape acoperit de nisip.

Febra diamantelor i-a facut pe colonisti sa construiasca aici o scoala, un spital, un cartier rezidential si un cazino. Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, in anii '50, orasul a ramas pustiu si a fost acaparat de desert.

3. San Zhi, Taiwan

San Zhi este un oras futurist aflat in nordul Taiwanului. Acesta trebuia sa fie un centru de vacante pentru cei bogati, insa, din cauza numeroaselor accidente fatale din timpul constructiei, proiectul a fost oprit. In plus, lipsa de finantare a transformat San Zhi intr-un orasel fantoma.

Acum au mai ramas in picioare cateva cladiri in forma de farfurii zburatoare. Zvonurile spun ca locul ar fi bantuit de stafiile celor care si-au pierdut viata aici.

4. Pripiat, Ucraina

Fondat in 1970, Pripiat a avut ghinionul sa se afle la numai cativa kilometri de centrala de la Cernobil. Dupa explozia din aprilie 1986, cei aproape 50.000 de oameni care locuiau aici, majoritatea muncitori la centrala nucleara, au fost nevoiti sa abandoneze orasul.

Astazi, Pripiat, simbol al Uniunii Sovietice moderne la vremea respectiva, este un oras fantoma blocat in urma cu 27 de ani.

Sursa foto: relax.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea