De prin lume adunate

#orase nepoluate #orase ecologice #orase eco #orase

Top 4 orase eco in care merita sa locuiesti!

Aer curat, strazi fara masini, parcuri cat vezi cu ochii, energie ecologica si oameni care pun mare pret pe mediul inconjurator. Pare descrierea orasului ideal in care ai vrea sa locuiesti! Iata cateva dintre asezarile care isi merita pe drept eticheta de "eco-cities" (orase ecologice)!

Vancouver, Canada

Este orasul care s-a incumetat sa reduca emisiile de carbon cu 33% in urmatorii cinci ani. Nu ii va fi greu, deoarece in acest moment functioneaza cu 90% energie regenerabila. Cu cele peste o suta de parcuri, inconjurat de un ocean si de munti, Vancouver este perfect pentru recreere in aer liber, caiac, patinaj, ciclism montan si snowboarding.

Orasul incurajeaza mersul pe jos in pietele pietonale, plimbarile cu bicicleta ori cu scuterul electric, reducand foarte mult numarul santierelor de autostrazi. Vancouver are cel mai mare numar de certificate verzi pentru cladiri din toata America de Nord, iar 48% din sursele de hrana sunt locale.

Sursa foto: wallcoo.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea