De prin lume adunate

#teatru #tandarica #festival

Teatrul Itinerant Tandarica

Teatrul de Animatie Tandarica initiaza proiectul Teatrul Itinerant Tandarica, din dorinta de a patrunde in zone lipsite de acces la cultura. Proiectul doreste sa ofere si celor mai defavorizati posibilitatea de a avea acces la marea dramaturgie clasica si universala.

Teatrul de Animatie Tandarica si-a propus implementarea proiectului cultural "Teatrul pentru toti" prin achizitionarea unei structuri mobile. Aceasta va funtiona sub denumirea "Teatrul Itinerant Tandarica”.

Proiectul cultural "Teatrul pentru toti" se va realiza in cadrul structurii mobile Teatrul Itinerant Tandarica. Proiectul beneficiaza de colaborarea Teatrului Metropolis care sustine spectacole de teatru.

Structura Teatrul Itinerant Tandarica are o caracteristica importanta si anume, felul unic in care raspunde, ca un ansamblu unitar, nevoilor spectacolului, fara nicio disfunctionalitate la nivelul elementelor sau al intregului sistem. Cu resurse limitate si usor adaptabile, sistemul reconstituie un cadru in care actul artistic performant se poata desfasura cu inalt profesionalism.

Traditia locala si europeana a teatrelor itinerante este aproape inexistenta. De altfel, la nivel european, nu exista o astfel de structura, cu destinatie initiala/originara de teatru, cu mecanica si sceno-tehnica specifica.

Proiectul cultural "Teatrul pentru toti", prin Teatrul Itinerant Tandarica se va opri in parcuri si scoli. In acest fel va atrage noi categorii de spectatori care nu au fost niciodata la teatru.

La varste fragede, vizionarea unui spectacol de animatie are atat un scop educativ, terapeutic, de socializare, dar este si un prilej de descoperire a reprezentarii unei lumi magice, lumea povestilor animate. Aceasta activitate sociala a copilului nu poate fi inlocuita de altceva si de aceea Teatrul Itinerant Tandarica vine ca o ocazie speciala oferita celor mici si nu numai.

Teatru Itinerant Tandarica isi va incepe functionarea din data de 29 iunie 2010 si va fi amplasat pentru inceput in parcul Alexandru Ioan Cuza.

 

Programul Teatrului Tandarica im perioada 29 iunie – 11 iulie

 

Teatrul Itinerant Tandarica se opreste in Parcul Alexandru Ioan Cuza cu urmatoarele spectacole:

Marti 29 iunie, ora 10:00: Scufita Rosie

Spectacolul pastreaza spiritul povestii clasice adaugand insa o serie de detalii ale lumii moderne care aduc o atmosfera vesela, antrenanta, colorata si muzicala. Scufita Rosie este prototipul fetitei sugubete, inimoase dar usor neascultatoare.

Miercuri 30 iunie , ora 10:00 - Scufita Rosie

Joi 1 iulie, ora 10:00 - Alba ca Zapada

Spectacolul Teatrului Tandarica pastraza firul povestii clasice, dar ingeniozitatea regizorului si fantezia scenografica, folosirea tehnicii de black light, a papusilor de mari dimensiuni, compuse si a actorilor la vedere dau un farmec aparte si creeaza o atmosfera plina de ritm in care binele invinge intotdeuna raul.

Vineri 2 iulie, ora 10:00 - Capra cu trei iezi

In spectacol apar actori la vedere, papusi mari si masti intr-un decor ce sugereaza lumea satului romanesc. Regizorul a tratat textul clasic in  linie accentuat folclorica, de la decor, la costumele stilizate ale personajelor, la diferitele obiecte sau la linia melodica. Este un mod de a ne aduce aminte de radacini.

Sambata 3 iulie, orele 10.00 si 12.00 - Scufita Rosie

Duminica 4 iulie, ora 11.00 – Motanul incaltat

Montarea reda cu fidelitate intamplarile pline de haz si umor prin care trec mezinul neindreptatit de soarta si nazdravanul sau motan, in drumul lor spre bogatie si fericire. Papusi la paravan si marionete uriase, masti, pantomima, muzica, un dialog interactiv intre scena si sala – ne indeamna sa evadam in lumea povestii lui Charles Perrault.

Marti 6 iulie, ora 10:00 - Motanul incaltat

Miercuri 7 iulie, ora 10:00 - Punguta cu doi bani

Personajele sale provin din randul animalelor, astfel ca,  deliciul si hazul este dat de istetimea acestora, care, in plan simbolic, gandesc, vorbesc, actioneaza si mai ales, simuleaza ca si oamenii. In spectacolul povestea originala a lui Ion Creanga este pastrata, dar apar personaje noi, in fiecare scena, care nu fac altceva decit sa scoata in evidenta calitatile  strasnice ale cocosului nazdravan. Spectacolul are umor, savoare, haz, culoare, ingrediente de care se pot amuza atat cei mici cat si cei mari.

Joi 8 iulie, ora 10:00 - Scufita Rosie

Vineri 9 iulie , ora 10:00 – Lampa lui Alladin

Spectacolul surprinde momentul cand Alladin este rugat de dervis sa se duca sa aduca o lampa fermecata, aflata intr-o pestera. De aici, decurg tot felul de aventuri, pline de haz. Noutatea este perfecta integrare a tehnicii digitale in structura spectacolului .

Sambata 10 iulie, orele 10.00 si 12.00 – Punguta cu doi bani

Duminica 11 iulie, orele 10.00 si 12.00 – Capra cu trei iezi

Biletele pentru spectacolele de sambata si duminica sunt disponibile incepand cu ziua de luni a saptamanii respective. Rezervarile telefonice se anuleaza daca nu sunt ridicate pana vineri la ora 12:00. Pretul unui bilet este de 10 lei pentru copii si 12 lei pentru adulti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea