De prin lume adunate

#evenimente #teatru #piesa de teatru #spectacol #teatrul podul

Teatru: Romanie draga, Elvetia mea Home

Miercuri, 23 decembrie 2009 , la ora 18:00, esti invitat la spectacolul "Romanie draga, Elvetia mea", de Cornel Udrea. Spectacolul are loc la Teatrul Studentesc Podul , de pe Calea Plevnei.

Din distributie fac parte Doris Ciortan, Anda Saltelechi, Simona Nastase si George Cretu, iar regia este semnata de Crista Bilciu. Spectacolul este o tragi-comedie care pune fata in fata patru tipuri diferite de feminitate : fata naiva de la tara, prostituata de la pompa de benzina, o vaduva educata, dar lipsita de scrupule si un travestit ajuns moderatoare TV, care se infrunta intr-un reality show de tipul "Big Brother".

Textul foarte modern si actual, pune spectatorul de teatru in situatia incitanta a unui spectator de reality show, martor "in direct" al probelor pe care trebuie sa le treaca trei concurente, sub conducerea unei moderatoare obsedate de rating. Se intalnesc in platou trei tipuri de feminitate: Melania, ingenua care traieste in fata televizorului, visandu-l pe Fat-Frumos , Alexandra, prostituata care trebuie sa supravietuiasca in legea strazii si Minodora , o vaduva eleganta si misterioasa, care nu se lasa citita prea usor.

Spectacolul se bazeaza aproape in totalitate pe talentul celor patru tineri actori, doi dintre ei (Doris Ciortan si Simona Nastase) studenti ai Universitatii Hyperion din Bucuresti, la clasa Maia Morgenstern-Amalia Ciolan si doi proaspeti absolventi ai aceleiasi universitati (Anda Saltelechi si George Cretu). Replicile sunt savuroase si incetul cu incetul se instaleaza fiorul tragic. Este un spectacol la care se rade mult, dar se pleaca din sala cu un gust amar.

Spectacolul este nerecomandat personelor sub 16 ani. Intrarea la spectacol este libera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea