De prin lume adunate

#edinburgh fringe #teatru #cultura #spectacol #premiera mondiala #comedie #centru cultural

Teatru non-stop la Edinburgh Fringe

In fiecare an in august -ul  devine  una din cele mai animate capitale europene.  

Edinburgh Festival este un nume prin care te poti referi  deodata la cele cateva – multe! festivaluri culturale si de arta pentru care artisti din toata lumea si iubitori de arta isi dau intalnire.

Printre aceste festivaluri, este cel mai mare si cel mai popular festivalde teatru din lume.

Incepand cu 3 august vom prezenta Fringeul pe site, in premiera pentru Romania.

Cateva "pastile" despre Fringe , care ar putea fi urmatoarea destinatie de vacanta cool:

Edinburgh Fringe este modelul pentru 40 de festivaluri din lume care celebreaza arta; cateva orase si datele la care a fost Fringe anul acesta: Amsterdam (4-14 sept), Praga (25 mai-1 iunie), Washington D.C. (10-27 iulie), New York (8-24 august).

Festivalul de la Edinburgh  s-a infiintat in 1947, in dorinta de a oferi dupa cel de-al doilea razboi mondial o platforma pentru dezvoltarea spiritului uman”.

Edinburgh Fringe a fost si rampa de lansare a numeroase personalitati culturale dintre care amintim: Monty Python, , , , Emma Thompson .

Anul 2008 este anul care pare sa depaseasca toate recodrdurile in materie de spectacol, arta, cultura: 31320 reprezentatii a 2088 de spectacole, in 247 de locuri de reprezentatie.

Si ca sa ne lase masca, organizatorii spun ca 838 de spectacole sunt premiere mondiale, 278 sunt premiere europene, 52 sunt premiere in Marea Britanie iar la 350 dintre acestea intrarea este gratuita.

La Edinburgh Fringe una din cele mai importante sectiuni ale festivalului este comedia, atragand cei mai buni actori de stand-up comedy din lume.

Daca nu poti sa ajungi luna asta la Edinburgh Fringe, cel putin vei putea fi la curent cu tot ce se intampla acolo, saptamanal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea