De prin lume adunate

#inchidere cinematografe #inchidere teatre #teatre #cinematografe #bucuresti

Teatrele si cinematografele din Bucuresti, inchise! Afla motivul!

Obisnuiesti sa iesi adesea la teatru sau la film in weekend sau seara, dupa programul de munca? Atunci este important sa stii ca doua dintre celebrele teatruri din Bucuresti si un cinema prestigios si-au inchis portile! Motivul? Functionau in cladirile cu risc seismic din Bucuresti.

Teatrul Nottara, Teatrul Foarte Mic si Cinematograful Patria au anulat toate spectacolele si si-au inchis portile. Cladirile in care acestea functionau au buline rosii.

Teatrul Nottara si-a anuat toate spectacolele programate pana la sfarsitul anului.

"Nu mi se pare normal ca un teatru cu o activitatii de 55 de ani in acest sediu sa nu fie luat in calcul. Suntem pana la urma si un simbol al culturii romanesti, nu numai al bulinelor din Bucuresti.", a declarat Marinela Tepus, directorul teatrului Nottara, facand referire la faptul ca statul ar fi trebuit sa reabiliteze cladirea in care acesta funtioneaza.

Multe alte cladiri din Centrul Vechi, in care functioneaza sali de spectacole, restaurante si baruri, functioneaza ilegal, in cladiri cu risc seismic de gradul 1. Putini dintre patronii acestor restaurante sunt dispusi sa plateasca pentru renovarea cladirilor, iar cei care sunt dispusi sa-si asume acest lucru nu au acordul propietarilor, informeaza digi24.ro.

"Consolidarea sau procedura de consolidare este inceputa aici de doi ani de zile. Depinde cat va dura pana se va bugeta de catre Primarie, deoarece locatarul de la etajul 2 doreste aceasta consolidare numai cu Primaria.", a declarat Iancu Argintoianu, patronul unui restaurant, pentru digi24.ro.

Sursa foto: laurentiupintoi.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea