De prin lume adunate

#dinning #restaurant #bucuresti #taverna #unde iesim #unde mancam #restaurant cu specific

Taverne in Bucuresti

Preparate delicioase din bucataria romaneasca sau internationala, deserturi care te vor face sa te lingi pe degete de placere, bere originala din Belgia si vinuri rafinate frantuzesti, sunt doar cateva dintre minunatiile culinare care te asteapta in tavernele din Bucuresti. Cu toate ca sunt putine la numar, aceste localuri vor compensa prin mancarea delicioasa si serviciile de calitate si te vor face sa te simti ca acasa.


Taverna Sarbului este un restaurant cu specific sarbesc care pastreaza atmosfera de odinioara a vechilor localuri. Aceasta este completata de mobilierul din lemn si muzica de taraf si fanfara. Punctul forte al localului este insa mancarea savuroasa si bine facuta.

Carnea este pregatita traditional, pe carbuni. Retetele bucatelor sunt vechi, ramase de generatii. Sa mananci pe saturate este indemnul bucatarilor sarbi, care nu te vor lasa sa pleci pana ce nu s-au asigurat ca totul a fost pe placul tau. Portiile sunt imense si numai daca esti cu adevarat flamand le poti termina. Merita insa tot efortul.

Pentru masa ta la Taverna Sarbului poti incepe cu un aperitiv format din mai multe sortimente de branza si legume. Poti continua cu o sau de vita. Felul principal este insa senzatia festinului tau: file de vita la gratar, chateaubriand cu sos Madera sau dorada la cuptor in de mare. La desert poti incerca diferitele sortimente de clatite si placinte.

Preturile incep de la 10 lei pentru o zacusca sarbeasca sau o ciorba, 28 de lei pentru un snitel vienez, 19 de lei pentru preparatele la gratar, 10 lei pentru pastravul pe plita, iar pentru garnituri vei scoate in jur de 10 lei. Daca ai chef de ceva usor, poti incerca una dintre salate pentru care vei plati in jur de 7- 8 lei. La Taverna Sarbului poti opta si pentru meniul Business Lunch, in fiecare zi, de luni pana vineri, intre orele 12 - 17. Pentru un meniu complet vei plati in jur de 30 de lei, in functie de meniul ales.
In Bucuresti, Taverna Sarbului se afla pe strada Tipografilor la numarul 31, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.490.60.50.

La Taverne
La Taverne vei gasi preparate originale, realizate dupa retete unice frantuzesti. Cu sosuri speciale sau plante aromatice dintre cele mai savuroase, originare din Franta, mancarurile de la aceasta taverna te vor incanta. Specialitatile casei sunt pieptul de rata cu sos de cirese, pieptul de pui cu pastravi si "Tournedou Rossini", cu ficat de gasca si sos. La Taverne este si singurul local din Bucuresti unde vei gasi vinuri autentice frantuzesti.
Restaurantul se afla pe strada Alexandru Donici, la numerele 67-69, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.211.90.35. Taverna isi deschide portile in fiecare zi a saptamanii, de la ora 12.



Taverna Viilor este un restaurant unde se asculta in fiecare zi a saptamanii muzica live. Restaurantul este situat pe Soseaua Viilor, in apropiere de City Mall si atrage in special prin programul muzical variat. Concertele de jazz, blues sau muzica traditonala fac parte din meniul acestui local. Daca nu iti place muzica, te poti delecta cu diverse programe sportive in fata proiectoarelor.

La Taverna Viilor poti lua un mic dejun, pranz sau o cina traditionala. Pentru un pranz sau o cina copioasa poti incerca specialitatea casei "Muschi de vita "a la sefu", muschi de vita rumenit pe gratar, uns cu sos de portocale si asortat cu ciuperci, portocale si kaizer si servit cu garnitura de brocoli buchet, alaturi de un pahar de Pinot Noir demidulce.

Preturile pornesc de la 4 lei pentru ouale prajite, 7 lei pentru o omleta, 8 lei pentru cascavalul pane, 4,5 – 5,5 pentru o supa sau ciorba, 5 lei pentru garniturile cu cartofi sau ciuperci, 10 pentru carnatii plescoi, 9,5 lei pentru pastrama, 14 lei pentru pizza si 8 lei pentru papanasi . La capitolul bauturi, pentru o limonada vei scoate din buzunar 10 lei, berea este 4-5 lei, iar carafa de vin este 15 lei.

Taverna Viilor se afla pe strada Viilor, la numarul 95, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 0729.967.771.

Waterloo Taverne

Waterloo Taverne este un restaurant cu specific belgian. Atmosfera este tipica unei taverne belgiene cu taieturi din ziare vechi lipite pe pereti, sticle de bere pe policioare, sabii si cufere. La capitolul mancare nu trebuie sa ratezi celebrele goffre, cotletele de berbecut cu sote de ciuperci si clatitele cu pui si whisky.

La Waterloo ti se vor pune pe masa si mai multe sortimente de paine: alba, neagra, simpla sau din cartofi. Sortimentele de bere pe care le vei gasi aici sunt si ele pe masaura poftelor tale. Chimay, Hoegarden, Leffe, Cuvee de Trolls sau Scaldis sunt doar cateva dintre berile belgiene pe care le vei gasi aici.

Restaurantul Waterloo Taverne se gaseste pe strada Traian, la numarul 188, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.320.35.88.

Taverna Pescareasca


Daca iti place pestele, la Taverna Pescareasca vei gasi cam tot ce iti pofteste inima. Restaurantul este amplasat in apropiere de Parcul Tineretului, intr-o zona linistita si verde. Meniul este bogat in specialitati de peste, precum tochitura lipoveneasca, zacusca de sturion cu mamaliga si multe alte specii de peste sub diverse forme de preparare.

Aici vei gasi si fructe de mare, preparate din calamar, caracatita sau melci de mare. Pe langa preparatele din peste mai poti consuma si preparate cu specific romanesc, precum fripturi sau tochituri.

Taverna Pescareasca se afla situata pe strada Secerei, la numarul 4, in zona Tineretului. Rezervari se pot face la numarul de telefon 0724.404.378.

Taverna La Misto


Taverna La Misto este un local de familie, unde se mananca bine, atat preparate traditionale romanesti cat si international. Sarmalele, pastrama, ciorba de burta si papanasii fac parte din artileria grea a meniului.

Pentru o , la “Misto" trebuie sa incerci bulzul ardelenesc cu mamaliguta si branza de burduf, saramura de pui sau muschiuletul impanat de porc. La desert puteti incerca clatitele cu miere si nuci sau celebri papanasi cu inghetata si ciocolata.

Taverna La Misto se afla pe strada Piscului, la numarul 16, colt cu Bulevardul Tineretului, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.331.07.50.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea