De prin lume adunate

#emigrare #tari #stil de viata #femei

Tarile in care sa emigrezi daca vrei sa ai o viata linistita si fericita

U.S. News & World Report a realizat un clasament al tarilor in care femeile duc o viata linistita si fericita. Studiul a fost realizat pe un esantion de 9.000 de femei, in urma caruia s-a stabilit ca Suedia este tara in care se traieste cel mai bine.

In realizarea studiului au fost luate in calcul criterii precum respectarea drepturilor omului, egalitatea de gen, castiguri echitabile, siguranta si emanciparea. La cealalta extrema s-au situat Tunisia si Bolivia, statele care au obtinut cel mai mic scor la aceste capitole, potrivit gandul.ro.

Iata asadar car sunt tarile in care femeile traiesc cel mai bine:

Pe primul loc in clasament s-a situat Suedia. Aici, egalitatea de gen este una dintre pietrele de temelie ale societatii. Aproape doua treimi dintre diplomele universitare sunt obtinute de femei, iar fiecare parinte poate beneficia de circa trei luni de concediu parental.

Locul doi este detinut de Danemarca, tara care are una dintre cele mai flexibile politici referitoare la concediul maternal din UE, aceasta tara este a doua in topul statelor in care femeile traiesc cel mai bine.

Pe locul al treilea se afla Norvegia. Aceasta este considerata una dintre natiunile lumii in care egalitatea de gen este la cele mai inalte cote, aici femeile isi pot lua pana la 35 de saptamani de concediu maternal platit in integralitate sau pana la 45 de saptamani in care primesc 80% din veniturile obtinute in perioadele in care sunt active in campul muncii.

Acestea sunt urmate in clasament de: Olanda, Canada, Finlanda, Elvetia, Australia, Austria, Noua Zeelanda, Germania, Marea Britanie, Luxemburg, Franta, Irlanda, Irlanda, Statele Unite, Japonia, Spania, Italia, Portugalia, Polonia, Singapore si Republica Ceha.

Sursa foto: pixabay.com

  •   2017-03-09
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.