De prin lume adunate

#targ #produse traditionale #handmade #antichitati #cadouri

Targuri pe final de iulie

Finalul acestei saptamani se anunta fierbinte. Nu lasa insa canicula sa te tina in casa. In acest weekend, in Bucuresti, au loc numeroase targuri. De la produse realizate manual, antichitati si pana la bucate traditionale, targurile vin cu  cateva ceva pentru toate gusturile si buzunarele.

 

Targul care rupe gura targului

 

Gurmanzii sunt asteptati in acest weekend in Parcul National la prima editie a targului cu produse traditionale romanesti "Targul care rupe gura targului. Danseaza pe arome traditionale". La acest targ ai ocazi sa degusti si sa cumperi bucate traditionale romanesti specifice zonei Munteniei.

Vitel la protap, peste pregatit dupa reteta specifica din Topoloveni, pastrav, papanasi cu cu m mic magiun natural de prune Topoloveni, sarmale cu urda, lipie romaneasca, pepeni de Dabuleni, paine pe vatra proaspat framantata, branza de burduf, carnati, salam sau pastrama sunt doar cateva dintre bunatatile pe care le vei gasi la acest targ.

Si ca bucatele sa mearga bine, producatorii vin si cu bauturi traditionale precum tuica sau palinca. Cei pasionati de dulciuri vor gasi la targ si halvita, ciocolata de casa, dulceturi, miere cu diverse arome si placinte. Realizate dupa retete transmise in familie de-a lungul mai multor generatii, bucatele traditionale taranesti sunt 100% naturale, nu contin conservanti si nici E-uri.

Noutatea targului care rupe gura targului este reprezentata de impletirea traditiilor culinare cu obiceiurile, dansurile populare si buna dispozitie romaneasca. La aceasta editie o echipa de dansatori din Topoloveni va face demonstratii si ii va initia pe cei interesati in Brauletul de Topoloveni si alte dansuri traditionale. In acest mod, vizitatorii pot degusta si cumpara produse romanesti sanatoase si naturale si se pot bucura in acelasi timp de o "hora la joc" si spectacole de dansuri folclorice. De la targ nu vor lipsi nici mestesugarii si artizanii populari.

"Targul care rupe gura targului. Danseaza pe arome traditionale!" se desfasoara in perioada 23 - 25 iulie, intre orele 10.00 – 20.00. Intrarea la targ este gratuita. Targul se va desfasura in fiecare al treilea weekend al fiecarei luni si va aduce in prim plan traditii si produse traditionale specifice unei zone anume din Romania.

 

Dress To Impress

 

Targul vintage Dress To Impress se desfasoara in acest weekend la Villa Rodizio cu prajiturele Les macarons si colectii sic. La eveniment vor veni peste 30 de colectionari, creatori de piese handmade si designeri vestimentari. Atmosfera va fi indulcita de prajiturelele fine Les Macarons de la Madame Lucie.

Iubitoarele modei sunt invitate la shopping intr-o atmosfera racoroasa, care combina arhitectura bucuresteana din secolul al XIX-lea cu deliciile culinare mediteraneene puse in scena de bucatarii restaurantului Villa Rodizio. Printre cei care isi vor expune creatiile la Dress To Impress se numara Italian Vintage, Vintagecapella, Whatisvintage, Republic of Tutu, laSHotron, Dacapo Style, Evintage, Modamania si Iuliana Rosca.

In plus, vizitatoarele celei de-a doua editii a targului Dress To Impress vor putea degusta delicatesele Les Macarons pregatite in laboratorul Madame Lucie, dupa o reteta originala.

Legenda spune ca Les Macarons au fost inventate de niste monahi venetieni in secolul al VIII-lea, pentru ca opt secole mai tarziu Catherina de Medicis, sotia lui Henrique al II-lea, sa le redescopere si sa le aduca la curtea regala franceza. Desertul de lux a ajuns in secolul al XIX-lea in cofetaria lui Louis Ernest Laduree, care le-a imbracat in culori si dantela, facandu-le celebre, iar in 2006 Francis Ford Coppola le-a introdus in filmul sau Marie Antoinette . Villa Rodizio se afla in apropiere de parcul Gradina Icoanei, pe strada Ion Luca Caragiale, la numarul 32.

 

targul pentru o viata sanatoasa

 

In perioada 23 - 15 iulie, la Baneasa Shopping City, are loc Targul pentru O Viata Sanatoasa. La acest targ vei gasi produse traditionale romanesti si internationale precum miere, magiun, branza telemea, branza de burduf simpla si cu busuioc, branza cu masline, produse din carne, ulei presat la rece, paine, ciocolata de casa, covrigi, turta dulce, cozonac, prajituri de casa, colac secuiesc original, vin, palinca, tuica, suc natural de mere, suc natural de pere si multe altele.

De asemenea, vei avea ocazia sa degusti din halvita din miere de salcam. Sarmalele ca la mama acasa, placintele moldovenesti si prajiturile de casa iti vor satiface poftele culinare. Iubitorii de produse apicole vor gasi la acest targ miere de castane, miere de lavanda, miere de afine, miere de rapita, miere de zmeura, miere cu migdale sau cu nuci, energizant natural din ingrediente apicole cu polen si nuca, propolis si multe altele.

Un alt element de atractie este braga, o bautura racoritoare naturala cu gust acrisor produsa din malai, faina intermediara, miere de albine si zahar, cunoscuta in tara noastra din perioada Imperiului Otoman. Tot la targ vei gasi si produse alimentare bio, din tari precum Italia, Franta sau Spania. Targul este deschis de vineri pana duminica, intre orele 10.00 - 22.00. Intrarea este libera.

 

Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale

 

Pensionarii, nascuti in mediul rural, vor deschide lada magica de zestre a bunicii, in perioada 23 - 25 iulie, pe aleile parcului Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti". Toti pensionarii care vor sa isi valorifice produsele confectionate manual, impletituri, tricotaje, obiecte de decor cusute manual, mileuri, fete de masa, stergare, macrameuri, sunt asteptati sa isi expuna, gratis, creatiile.

Bucurestenii vor fi imbiati cu bucate din toate zonele tarii. Moldovenii din Suceava vor aduce gustosul cozonac Bujor, producatorii din Olt vor aduce lubenite (pepeni verzi) de Scarisoara si legume proaspat culese, rosii, castraveti, vinete, dovlecei sau ardei gras. Din judetul Prahova vei putea gusta din vinurile de Dealu Mare. Din Dobrogea vei putea gusta placinte, rulada din pulpa de berbecut, hamsii si scrumbii sarate sau ghiudem.

Maramuresencele aduc prajituri traditionale din foi cu mere, prajitura caramel, cu nuca de cocos, dobos, bezele Sarah Bernhardt, salam de biscuiti, prajitura cu mac. Tot de la producatorii din Maramures, bucurestenii pot cumpara miere, fagure, propolis, dar si dulceturi si siropuri naturale preparate in casa. Galatenii ne vor racori si in acest weekend cu braga, berea KlaussWies si Poll de la Martens. Tot de la Martens, din Galati, vine si berea fara alcool pentru soferi.

Targul are loc in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice de pe Bulevardul Marasti, numarul 61. Evenimentul este deschis de vineri, 23 iulie, pana duminica, 25 iulie, intre orele 9.00 si 18.00. Intrarea la targ este libera.

 

Targul Taranului Roman

 

In acest weekend, la The Ark Bursa Marfurilor Creative are loc ultima editie estivala a targului Taranului Roman. Ultima intalnire a sezonului vine cu produsele traditionale, produsele locale, branzeturi si afumaturi de la Fundata de la Talmacel si Talmaciu.  Targul isi va redeschide portile in primul weekend din septembrie.

Pana atunci insa, mai poti gusta din preparatele traditionale romanesti in perioada 23 - 25 iulie, intre orele 9.00 - 17.00. ARK Bursa Marfurilor se afla in apropiere de Piata de Flori Cosbuc, pe vechea Cale a Rahovei, la numarul 196 A, colt cu strada Uranus.

 

Targ de produse traditionale si ecologice in Crangasi

 

Palinca, dulceata de casa, paine taraneasca, branzeturi traditionale de la Bran sau Sirnea, bomboane dacice din Maramures, miere de salcam si prajituri preparate dupa vechi retete romanesti sunt doar cateva dintre bunatatile pe care le vei putea degusta si cumpara la acest targ. Targul se va deschide in complexul agroalimentar Crangasi si este deschis intre orele 7.00 - 21.00.

 

ILoveHandmade Bazaar

 

Targul ILoveHandmade Bazaar are loc in acest weekend la Palatul Voievodal Curtea Veche, in Centrul Istoric al Bucurestiului, langa Hanul lui Manuc. Asadar, in acest weekend esti asteptat la o sesiune de shopping de articole 100% handmade. La targ vei gasi numerosi artizani care it aduc numeroase modele de de cercei, margele, articole decorative din lemn, lut sau pasta fimo, brose fantezie, gentute, rame foto deosebite si articole vestimentare.

 

Targ de cadouri pe Smardan

 

In acest weekend, pe strada Smardan, din centrul vechi al capitalei, are loc un targ de cadouri. La acest targ vei gasi lumanari si sapunuri parfumate, bijuterii, accesorii handmade, decoratiuni, CD-uri, dar si cadouri personalizate. Targul este deschis de vineri pana duminica, intre orele 10.00 - 19.00. Accesul publicului este gratuit.

 

Targ de antichitati pe Soseaua Kiseleff

 

Varietatea de obiecte vechi pe care le vei gasi la acest targ saptamanal include antichitati veritabile precum editii de colectie, fotografii din secolul al XIX-lea, piese de mic mobilier, tablouri, icoane, colectii de orologerie, monede, ilustrate, stampe, viniluri si placi de patefon si gramofon.

In cadrul fiecarei expozitii veti putea gasi peste 50 de colectionari din Brasov, Timisoara, Sf. Gheorghe, Buzau, Galati, Braila, Iasi si Bucuresti. Targul este deschis in perioada 23 - 25 iulie, intre orele 10.00 – 19.00, in alveola de pe Soseaua Kiseleff. Accesul publicului este liber.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea