De prin lume adunate

#targ #cadouri #produse traditionale

Targuri in Bucuresti

In acest weekend, in Bucuresti au loc cateva targuri unde vei gasi articole handmade, cadouri si suveniruri. Tot in ultimele zile ale aacestei saptamani au loc si doua targuri cu produse traditionale romanesti. Aici vei gasi numeroase bunatati, care nu te vor lasa indiferent. 

 

 

targul pentru o viata sanatoasa la Baneasa Shopping City

 

In acest weekend, la Baneasa Shopping City are loc targul pentru o viata sanatoasa. La targ vei gasi produse traditionale romanesti si internationale. Tot la targ vei putea cumpara miere, magiun, branza, produse din carne, ulei presat la rece, paine, ciocolata de casa , covrigi, turta dulce, cozonac, prajituri de casa, colac secuiesc original, vin, palinca, tuica, suc natural de mere, suc natural de pere si multe alte bunatati.

Un alt element de atractie este braga, o bautura racoritoare naturala cu gust acrisor produsa din malai, faina intermediara, miere de albine si zahar, cunoscuta in tara noastra din perioada Imperiului Otoman. La targ vei avea ocazia sa degusti parjoalele moldovenesti, frigarui de pui si vita sau plescovita sarbeasca.

De asemenea, iubitorii de produse apicole sunt invitati sa deguste unul dintre rarele sortimente de miere: miere de castane, miere de lavanda, miere de afine, miere de rapita, miere de zmeura, miere cu migdale sau cu nuci ori polen. Targul pentru o viata sanatoasa aduce in prim plan si specialitati de branza cu paprika, cu marar si chimen salbatic.

O alta noutate a evenimentului sunt produsele traditionale italienesti precum branzeturi, masline, uleiuri, salamuri sau pasta de bruschete. La targ vei gasi si costume traditionale din diferite zone ale tarii. Targul este deschis de vineri pana sambata, intre orele 8.00 - 20.00.

 

Danseaza pe arome traditionale la targul "care rupe gura targului"

 

In acest weekend are loc o noua editie a targului "care rupe gura targului" la Muzeul National al Taranului Roman. Evenimentul este dedicat micilor fermieri, producatorilor romani de bucate si mestesugarilor, invitati ai Magiunului natural de prune Topoloveni, primul aliment traditional din Romania recunoscut international.

Targul lunii august este o sarbatoare culinara pentru amatorii de produse romanesti . 40 de producatori din diferite zone ale tarii vor fi prezenti timp de trei zile cu cele mai alese bucate, pregatite dupa invataturile vechi. Printre bunatati se numara branza de capra cu nuci, branza ecologica, branza in coaja de brad, halvita gumoasa, colac secuiesc trecut prin miere, nuca sau alune crocante dupa o reteta unica, zacusca de vinete si fasole, gogonele si castraveciori murati, tocana de legume delicioasa, paine coapta de vatra, lipie si turtite romanesti, impletituri traditionale, turta dulce, prajituri proaspete de casa cu gemuri si dulceturi, cozonac cu nuca, rahat si stafide, covrigi sarati, fructe si legume proaspete, virsli, muschiulet si costita afumata de casa, carnat taranesc de casa.

La loc de frunte vor fi magiunul natural de prune si dulceturile de capsuni, cirese amare si visine de Topoloveni. Si ca bucatele sa alunece mai bine, la targ vor veni si cei mai iscusiti producatori de tuica din prune, rachiu de mere si vinuri din poama alba sau neagra, dar si de sucuri naturale si siropuri dulci, toate bauturile alese pe spranceana.

Nu vor lipsi nici mestesugarii cu produse din lemn, ceramica sau lut si gospodinele vechi pastratoare ale secretului artei cusutului si tesutului. Cum dupa orice targuiala cumparatorul merita sa se odihneasca, la zona de restaurant vor putea savura cele mai gustoase sarmalute cu carne de porc in foi de varza murata cu mamaliga mustita in smantana, pastrav invelit in cetina, in baie de arome si condimente, dar si fripturi rumenite pe jarul incins, trecute prin usturoi zdrobit.

Atmosfera va fi intretinuta de un ansamblu folcloric si de suite de demonstratii de jocuri populare din diferite regiuni istorice ale tarii. Targul se desfasoara in perioada 20 - 22 august, intre orele 10.00 – 20.00.

 

Targul de culori in Herastrau

 

La sfarsit de saptamana, vino sa te destinzi in unul dintre cele mai mari parcuri din Europa. In Herastrau vei avea ocazia sa admiri creatiile unor tineri artisti si sa sprijini pasiunea lor de crea obiecte interesante.

Targul Culori prezinta obiecte realizate in totalitate manual. La aceasta expozitie vei gasi gentute, tricouri traznite, picturi, accesorii precum cercei, margelute, bratari, brose, agrafe, pandantive sau cordelute. Toate obiectele sunt create din materiale precum Fimo sau crosetate, care mai de care mai atragatoare. Evenimentul are loc in perioada 20 - 22 august, in parcul Herastrau, intre orele 09:00 si 21:00.

 

ILoveHandmade la Palatul Sutu

 

Tot in acest weekend are loc la Palatul Sutu din capitala un targ cu articole handmade. Aici vei gasi accesorii, palarii, ochelari de soare, margele lucrate din lut, lemn sau pasta fimo, accesorii din matase si tul, brose fantezie, gentute, rame foto accesorizate sau articole de imbracaminte. Intrarea la targ este gratuita.

 

Targuri de suveniruri in Centrul Vechi

 

In Centrul Vechi al capitalei, pe strazile Smardan si Lipscani au loc doua targuri, de cadouri si de suveniruri. Aici vei gasi cam tot ce iti doresti pentru a face un cadou frumos unei persoane dragi. De la carti, obiecte de decor si articole de imbracaminte, pana la accesorii si bijuterii. Targurile sunt deschise de vineri pana duminica, intre orele 10.00 - 19.00.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea