De prin lume adunate

#antichitati #cadouri #produse traditionale #targuri

Targuri de Sfanta Maria in Bucuresti

Sfarsitul acestei saptamani aduce o sarbatoare indragita de romani, Sfanta Maria. Cu aceasta ocazie, in capitala au loc cateva targuri tematice. In cadrul acestora vei gasi idei de adouri pentru sarbatoriti, produse traditionale romanesti pentru masa de sarbatoare si multe alte surprize.

 

 

Targ special de Sfanta Maria cu produse traditionale in Piata Crangasi

 

La sfarsitul acestei saptamanii, de Sfanta Maria, in Piata Crangasi din capitala, are loc o noua editie a targului de produse traditionale romanesti. Pentru bucurestenii care se pregatesc sa sarbatoreasca asa cum se cuvine aceasta zi speciala, organizatorii au pregatit o serie de surprize.  Astfel, la targ vor putea fi degustate si cumparate delicatese aduse din toate colturile tarii. Vizitatorii targului vor avea la dispozitie si o gama larga de produse produse nealimentare , ecologice sau lucrate manual.

Palinca, dulceturile si gemurile de casa, painea taraneasca, turta dulce si covrigii, branzeturile traditionale de la Bran, mierea clasica, vinurile obtinute din fructe si prajiturile de casa pregatite de gospodinele maramuresene, sunt doar cateva dintre delicatesele care ii vor delecta la acest sfarsit de saptamana pe cei care vor trece pragul targului. 

Acestora li se vor adauga obiecte de podoaba lucrate manual si produse din plante medicinale folosite atat pentru uz intern (ceaiuri, tincturi), cat si pentru a crea un mediu ambiental sanatos, placut si relaxant in casele noastre.
Targul de produse traditionale si ecologice va fi deschis de joi pana sambata, intre orele 7.00 - 21.00, iar duminica intre orele 7.00 - 15.00. Targul are loc in incinta Complexului Agroalimentar Crangasi.

 

Festivalul verii in august

 

Pana pe 15 august, in Parcul "Alexandru Ioan Cuza"  se va desfasura targul tematic intitulat "AuGust de Vacanta". In Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost I.O.R.) se vor deschide standuri de prezentare cu preparate traditionale romanesti si obiecte de artizanat.  La acest targ vor exista si standuri cu bauturi, suveniruri si produse romanesti, jucarii sau carti. Impatimitii artei fotografice vor gasi albume de fotografie despre istoria si cultura nationala sau harti.

In cadrul targului vor fi expuse si obiecte de artizanat, enciclopedii gastronomice sau reviste de specialitate. Nici gurmanzii nu sunt uitati. Acestia au de ales dintr-o gama variata de produse alimentare traditionale romanesti precum mezeluri si branzeturi traditionale, aperitive traditionale, vinuri, dulciuri, turta dulce sau produse apicole.

 

Targ de carte pe strada Smardan

 

La acest sfarsit de saptamana, in centrul vechi al capitalei, pe strada Smardan, are loc un targ de carte. Targul isi propune sa promoveze lectura de carte si scrisul si sa usureze accesul cititorilor la carte din punct de vedere material si informational.

Daca copilul tau nu a citit inca carti precum "Ciresarii", " Amintiri din copilarie " sau "La Medeleni", acum este ocazia potrivita pentru a-i oferi o infuzie de cultura si carte. In cadrul expozitiei vei putea gasi peste 30 de edituri cu cu portofoliu beletristic, academic, stiintific, tehnic, economic, juridic ori de consultanta. Targul are loc in perioada 13 – 15 august, pe Strada Smardan. Accesul publicului este gratuit.

 

Targ de cadouri pe Soseaua Kiseleff

 

In acest weekend, pe Soseaua Kiseleff, are loc un targ de cadouri. La acest targ vei gasi lumanari si sapunuri parfumate, bijuterii, accesorii handmade, decoratiuni, CD-uri, dar si cadouri personalizate . Targul este deschis de vineri pana duminica, intre orele 10.00 - 19.00. Accesul publicului este gratuit.

 

Targ de antichitati in Piata Charles de Gaulle

 

Varietatea de obiecte vechi pe care le vei gasi la acest targ saptamanal include antichitati veritabile precum editii de colectie, fotografii din secolul al XIX-lea, piese de mic mobilier, tablouri, icoane, colectii de orologerie, monede, ilustrate, stampe, viniluri si placi de patefon si gramofon.

In cadrul fiecarei expozitii veti putea gasi peste 50 de colectionari din Brasov, Timisoara, Sf. Gheorghe, Buzau, Galati, Braila, Iasi si Bucuresti. Targul este deschis in perioada 13 - 15 august, intre orele 10.00 – 19.00, in Piata Charles de Gaulle. Accesul publicului este liber.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea