De prin lume adunate

#unde iesim #targ #cadouri #paste #iepuras

Targuri de Paste

Cadouri personalizate, bijuterii, articole handmade, dar si produse traditionale de Paste precum oua incondeiate, cozonaci sau pasca. Toate acestea sunt doar o mica parte din bunatatile pe care le vei gasi la targurile de Paste organizate in Bucuresti.

 

Targul Cadourilor de Paste la Sala Dalles

 

Galeria Dalles gazduieste in perioada 29 martie – 3 aprilie 2010 traditionalul Targ al Cadourilor de Paste, prilej de sarbatoare pentru toti romanii. Imbracati in straie de sarbatoare, la targ vei gasi cei mai iscusiti mesteri populari care vor impartasi din mestesugul incondeierii oualor si al picturii icoanelor, vor migali podoabe, vor coase ii si papusi din carpa.

Oferta traditionala a evenimentului este completata de delicatese, confiserie, jocuri si jucarii, aranjamente pentru masa de Paste, muzica si produse pentru infrumusetare. Universul cadourilor de Paste este deschis la Sala Dalles pana in ajun, 3 aprilie 2010. Targul este deschis zilnic, intre orele 10:00 – 20:00, iar intrarea este libera.

Sursa foto: easter-decorations.biz

Salonul Gurmand la Carturesti

 

De marti, 30 martie, pana sambata, 3 aprilie, la Libraria Carturesti are loc targul Salonul Gurmand - carti bune de mancat. La targ vei gasi carti de bucate ce multumesc gusturile celor mai extravaganti gurmanzi, siropuri dupa retete bine pastrate, o selectie de ceaiuri parfumate pline de imaginatie, vinuri alese ce delecteaza prin aromele sofisticate, sortimente de ciocolata care respecta eleganta gustului.

Bucataria tine de artele frumoase si de practicile culinare ale unei civilizatii si ale unei epoci. Ea exprima o epoca la fel ca un tablou, o sonata, un monument, o piesa de teatru sau o lucrare de arhitectura, iar a manca bine este intotdeauna un act de judecata. La targ vor avea loc si prezentari de carte de gastronomie si istorie culinara, degustari de vinuri, dezbateri pe teme de antropologie culinara si demonstratii culinare.

Sursa foto: wallcoo.net

targuri de paste in parcurile Cismigiu si Herastrau

 

Pana vineri, 2 aprilie, in parcurile Cismigiu si Herastrau au loc targuri dedicate sarbatorii pascale. In parcul Cismigiu sunt instalate casute cu obiecte si dulciuri traditionale, iar in Herastrau, Primaria Bucurestiului organizeaza un targ de flori. De asemenea, organizatorii au pregatit piese de teatru pentru copii, plimbari cu ponei, concerte de muzica traditionala, fanfare si picturi pe fata. Targurile sunt deschise pana vineri, 2 aprilie, intre orele 10:00 – 20:00, iar accesul este liber.

Sursa foto: scenicreflections.com/files

Targuri de Paste in parcurile Capitalei

 

Si in parcurile din capitala se organizeaza cu ocazia Pastelui targuri si eveniemnte speciale. Astfel, in parcul Alexandru Ioan Cuza, are loc Targul de Paste, intre orele 11:00 – 18:00. Aici vei gasi oua incondeiate, iepurasi, cosulete, felicitari sau tablouri. Un targ de Paste este organizat si in Parcul Obor, unde vei gasi cozonaci, pasca moldoveneasca, vinuri romanesti , sortimente de branza, produse din carne specifice diferitelor zone geografice din tara, suveniruri traditionale handmade de Paste si mesteri populari care vand articole de uz gospodaresc, facute manual, dupa secrete transmise din generatie in generatie.

Si in Parcul Kiselefff are loc un targ cu cadouri de Paste. Aici vei gasi cadouri, obiecte de artizanat, bijuterii din argint si handmade, obiecte traditionale, papusi din lemn sau decoratiuni din ceramica. La targ se pot realiza si cadouri personalizate pentru persoanele dragi. Cei mici vor fi rasfatati cu sesiuni de facepainting, piese de teatru de papusi, baloane modelate si experimente stiintifice live.

Sursa foto: guardian.co.uk

Targ de Paste la Hotelul InterContinental

 

Cu ocazia Sarbatorilor de Paste, Hotelul InterContinental organizeaza un Targ Traditional de Paste, in colaborare cu Muzeul Taranului Roman. Targul are loc in holul hotelului, in perioada 29 martie - 2 aprilie, avand ca participanti cinci mesteri populari care vor face demonstratii pentru oaspetii hotelului, dar si pentru bucurestenii interesati de cadouri sau preparate traditionale de Paste.

Zinici Ioan, din Suceava, comuna Izvoarele Moldovei, incondeiaza oua, Olimpia Dimitriu este din Ilfov si realizeaza obiecte din ceramica, dar si margele si alte podoabe traditionale. Mihaela Moldoveanu impodobeste camasi, ii, fete de masa si alte tesaturi, cu motive romanesti. Marian Viorel este din Falticeni si sculpteaza in lemn, iar Aurica Pomponiu picteaza pe lemn, casete, tablouri si alte obiecte decorative.

Sursa foto: about.com

Alaturi de mesterii populari, Hotelul InterContinental va participa cu propriile produse, pasca si cozonac, preparate de cei mai priceputi patiseri. Expozitia demonstrativa cu vanzare va deschisa de luni pana vineri, intre orele 10:00 – 20:00. Oferta gastronomica a hotelului include pentru cina, un Meniu de Post in Braseria Corso. Oaspetii pot alege salate, supe, sarmale si ardei umpluti de post, orez, paste sau cartofi copti cu broccoli, iar pentru desert salata de fructe, placinta cu mere sau negresa. Pretul meniului este de 65 de lei de persoana.

Saptamana traditiilor de Paste la InterContinental va culmina cu un fabulos Brunch de Pasti in Braseria Corso, in data de 4 aprilie, cu meniu traditional romanesc, din care nu vor lipsi friptura de miel, drobul si pasca. Pentru copii, va veni si iepurasul cu oua de ciocolata si un spatiu special amenajat, in care animatorii nu ii vor lasa sa se plictiseasca. Pretul este 170 lei de persoana persoana, gratuit pentru copiii pina la 6 ani si 50% pentru copiii pana la 12 ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea