De prin lume adunate

#martisoare #targuri #cadouri #martisor #martie

Targuri de Martisor in Bucuresti

Acest weekend imbraca haine de primavara . Cu ocazia Martisorului, in Bucuresti au loc numroase targuri cu martisoare si cadouri pentru persoanele dragi. La aceste targuri vei gasi produse handmade, obiecte din ceramica, produse traditionale romanesti, dulciuri si multe alte bunatati.
 

De Martisor la Muzeul Satului
 

In perioada 21 februarie - 8 martie, Muzeul Satului din Bucuresti organizeaza un targ de Martisoare. Traditia spune ca purtatorul martisorului era ferit de rele si de boala si-i mergea bine tot anul. Martisorul avea si efect de pastrare a frumusetii. Fetele din Muntenia care-si legau amuleta la gat sau la mana aveau obrajii rumeni si pielea alba si frumoasa tot anul.

In prezent, fie ca este purtat la mana, la gat ori pe reverul hainei, martisorul ramane un dar apreciat si primit cu bucurie de toate doamnele si domnisoarele. Prin unele parti ale tarii, martisorul este oferit si barbatilor. Astfel, la muzeu esti asteptat sa vii si cu perechea ta, pentru a cauta cele mai frumoase si vesele martisoare.

Targul se poate vizita zilnic, intre orele 9.00 - 16.00.
 

Targul Martisorului la Muzeul Taranului Roman
 

In perioada 25 februarie - 1 martie, la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti are loc Targul Martisorului. 300 de mesteri tarani, artisti plastici si studenti te asteapta sa targuiesti martisoare.La targ vei gasi martisorul traditional de Bucovina sau Bistrita, martisoare de criza si suprarealiste, martisoare trendy, emo sau catchy si martisoare pentru toate buzunarele.

Nu vor lipsi nici martisoarele gastronomice: turta dulce, dulceturi, zacusca, gem de prune, kurtos kalacs, prajiturele de Alexandria si de Baia Mare, suc de mere de Malancrav, miere si alte bunatati.

Targul este deschis intre orele 10.00 - 18.00. Pretul unui bilet este de 4 lei integral si 2 lei redus.
 

Targul Culori de Martisor
 

In perioada 23 februarie - 1 martie, la Baneasca Shopping City are loc targul cu martisoare "Culori". La targ vei gasi numeroase cadouri pentru cei dragi, obiecte si accesorii lucrate manual. rimavara isi face simtita prezenta, iar targul cu martisoare iti aduce un strop de culoare la cumpana dintre anotimpuri. Targul este un eveniment plin de culori, un targ in care bunul gust se impleteste cu arta iubitorilor de frumos.

Astfel, la targ vei gasi o multime de obiecte si accesorii ce pot deveni martisorul perfect pentru persoanele dragi.

Targul este deschis zilnic, intre orele 10.00 - 22.00.
 

Dezbraca-te de iarna la Targul Martisorului la Palatul Copiilor
 

In perioada 24 februarie - 1 martie la Palatul Copiilor din Bucuresti are loc Targul Martisorului. La targ vei gasi martisoare si idei de cadouri in diferite ipostaze pe : cani, pahare, rame foto, magneti, felicitari si o gama variata de produse unicat. Totodata, vei descoperi toata gama de cadouri cu mesaje personalizate adresate celor dragi, care te vor ajuta sa iti exprimi sentimentele cu ajutorul cuvintelor alese si a citatelor celebre.

Tot la targ vei mai gasi bijuterii din aur, argint, Murano, perle de cultura, pietre Swarovski, pietre pretioase, cosmetice, produse hand-made, obiecte realizate de artisti plastici si populari. Astfel, expozantii vin in intampinarea vizitatorilor, care isi creeaza un stil personal, oferindu-le acestora produse rafinate cu preturi accesibile. Atmosfera este intregita de martisoarele gastronomice reprezentate de produse traditionale, produse de confiserie, ciocolaterie si multe alte delicatese.

Targul este deschis in perioada 24 februarie - 1 martie, intre orele 10.00 - 21.00. Intrarea este libera.
 

Handmade Spring Expo la Afi Palace Cotroceni
 

In perioada 11 februarie - 11 martie la AFI Palace Cotroceni are loc targul de primavara Handmade Spring Expo. Targul promoveaza produsele artizanale si handmade, valorificand riturile si traditiile romanesti din aceasta perioada de inceput de primavara. La targ vei cagi cadouri potrivite pentru sarbatorile primaverii: Dragobete, Martisor si 8 Martie.

Peste 30 de expozanti te asteapta cu o gama variata de articole lucrate manual, precum si martisoare originale, menite sa aduca primavara in sufletul dumneavoastra. Intrarea la targ este libera.
 

Targul I Love Handmade la Palatul Voievodal Curtea Veche
 

In zilele de 26 si 27 februarie, la Palatul Voievodal Curtea Veche are loc o noua editie a targului I Love Handmade. Pentru ca Primavara ne bate la usa si Baba Dochia isi leapada cojoacele, I Love Handmade te invita la un eveniment dedicat Martisorului si Primaverii. Fie ca esti in cautarea unui Martisor traditional, din lemn sau ceramica, fie ca iti doresti ceva mai modern din pietre semipretioase, la targul le vei gasi pe toate.

Pe langa martisoare, numerosi artizani si tineri artisti isi vor prezenta cele mai noi creatii lucrate manual. Printre standurile lor vei gasi si cercei si margele lucrate din lut, lemn sau pasta fimo, accesorii din matase si tul, brose fantezie, gentute, rame foto accesorizate. Te vor astepta si obiecte de decor pictate, dar si sapunuri si cosmetice naturale.

Targul este deschis intre orele 10.00 - 18.00. Intrarea este gratuita.
 

Pachetele de primavara la Carturesti
 

In perioada 26 februarie - 1 martie, la Carturesti are loc Targul Martisorului Pachetele de Primavara. La inceput de an ne facem liste cu dorinte, promisiuni imposibil de tinut, planuri pentru un viitor mai bun si apoi asteptam primavara ca sa le punem in practica. La targ vei gasi o multime de pachetele de primavara pe care sa le oferi cadou sau de care sa te bucurati personal.

Astfel, la Carturesti vei gasi accesorii si obiecte vestimentare semnate de cei mai talentati designeri romani, carti, filme, ceaiuri, muzici, accesorii pentru citit si scris, gemuri si alte delicatese. La targ iti stau la dispozitie piesele unicat sau de serie limitata semnate de Kristina Dragomir, Carla Szabo, Prochaine, Iulia Dima, Roxana Davidescu, Marcela Cosnean, Fandacsia, Little Artist, Silvia Serban, Noha Nicolescu, Chez Happy, Ecorn Flowers.

Targul este deschis intre orele 12.00 - 20.00, in Mansarda Carturesti. Intrarea este libera.
 

Targ de martisoare la Romexpo
 

In perioada 24 - 27 februarie, Romexpo va gazdui Targul Expo Martisor. Vei putea cumpara martisoare artizanale, martisoare de sticla sau din metale pretioase dar si alte cadouri pentru doamne si domnisoare.
 

Festivalul Primaverii la Sala Dalles
 

Galeria Dalles anunta deschiderea oficiala a sezonului de cadouri de primavara. Din 24 februarie, de Dragobete, si pana pe 8 martie, de Ziua Femeii, galeria Dalles te asteapta cu mii de idei de cadouri. Toate aceste cadouri pot fi gasite in cadrul Festivalului Primaverii.

La targ vei mai gasi si party games, gravura si felicitari 3D, decoratiuni interioare si de gradina, haine si accesorii, cosmetice, flori si bijuterii, daruri dulci sau muzicale, carti, jocuri de dormitor, martisoare si multe alte surprize.

Intrarea la targ este libera.
 

Targ de Martisor la Muzeul National de Geologie
 

Institutul Geologic al Romaniei te invita la Targul de Martisor. Targul este o expozitie cu vanzare de bijuterii din pietre pretioase si semipretioase ce are loc la Muzeul National de Geologie. Targul se desfasoara in perioada 25 februarie - 8 martie 2011.

Expozitia poate fi vizitata in intervalul orar 10.00 -19.00. Pretul unui bilet este de 8 lei pentru adulti si 4 lei pentru copii, studenti si pensionari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea