De prin lume adunate

#handmade #florii #targuri #cadouri #vintage #produse traditionale

Targuri de Florii in Bucuresti

De Florii in bucuresti au loc numeroase targuri dedicate acestei sarbatori. La aceste targuri vei gasi cadouri speciale pentru cei care isi sarbatoresc onomastica de Florii. Poti alege astfel obiecte din lemn, ceramica, podoabe, oua incondeiatate, icoane, produse traditionale romanesti, dar si bijuterii, obiecte handmade sau carti.
 

Targul de Florii la Muzeul Taranului Roman
 

De vineri, 15 aprilie, pana duminica, 17 aprilie, mesteri din toate zonele tarii vin sa sarbatoreasca Floriile la Muzeul Taranului Roman. Olari, fierari, cioplitori, cojocari, cofetari, pielari, rudari, iconari, dar si tesatoare, impletitoare, incondeietoare vor veni la Targul de Florii de la MTR cu obiecte din lemn, ceramica, tesaturi, jucarii, instrumente muzicale, podoabe, oua incondeiate, mobilier pictat sau icoane.

De-ale gurii poti targui suc de mere, cofeturi din Teleorman, turta dulce de Harghita, kurtos kalacs, halvita, magiun de prune din Topoloveni, miere de albine si laptisor de matca, polen si propolis, ierburi de leac , palinca de Bihor si vin, mancaruri de post la Clubul taranului.

La targ vor avea loc demonstratii de incondeiat oua, atelier de olarit, atelier de legatorie si o expozitie de pictura naiva din Moldova.

Pretul unui bilet este de 4 lei integral si 2 lei redus.
 

Floriile cu bucurie la Muzeul Satului
 

Muzeul National al Satului te asteapta in perioada 15 - 17 aprilie la evenimentul prilejuit de sarbatorile pascale Floriile cu bucurie. In zilele floriilor, vizitatorii vor avea ocazia sa asculte cantece religioase si muzica populara romaneasca interpretata de nume cunoscute ale genului.

Un buchet de flori cu cantece alese ne vor darui Corul Catedralei Arhiepiscopale din Targoviste si grupurile de colindatori din satele Greaca si Pietrele, judetul Giurgiu care vor canta pentru intaia oara in Muzeul Satului. Dar si ansamblurile cunoscute deja, vor oferi cel mai frumos program muzical si coregrafic, menit sa ajunga la sufletul romanilor. Programul artistic va fi completat de ritmurile sprintene ale grupurilor folclorice.

La eveniment vei gasi si un targ de unde poti achizitiona icoane pe sticla sau pe lemn, oua incondeiate sau ceramica. Acestia sunt realizate de mesteri populari si pot constitui un cadou potrivit pentru cei care isi sarbatoresc onomastica de Florii.

Tot la Muzeului Satului vei mai gasi si produsele din gastronomia traditionala, cozonaci, pasca, produse din carne, magiun, serbet, produsele bio, miere, propolis, ceaiuri din plante, vin dulce si flori.

Targul se deschide vineri, 15 aprilie, de la ora 12.00. In zilele de sambata si duminica este deschis intre orele 9.00 - 19.00.
 

Targul de Florii in Parcul Alexandru Ioan Cuza
 

Targul de Florii aduna producatori si targoveti, care isi etaleaza produsele si serviciile special pentru a marca trecerea iernii. In cadrul evenimentului sunt amenajate standuri cu decoratiuni, jucarii, suveniruri si obiecte realizate de artisti populari si artisti plastici, bauturi, cosmetice si produse alimentare, oferte turistice, carti, reviste si enciclopedii.

La targ vei gasi decoratiuni specifice sarbatorilor, jucarii, obiecte realizate de artisti populari si artisti plastici, bauturi, suveniruri, cosmetice, oferte turistice, carti, enciclopedii gastronomice, reviste de specialitate, precum si produse alimentare.

Targul are loc in Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR), in zona bisericii maramuresene.
 

Targul I Love Handmade la Palatul Sutu
 

In zilele de 16 si 17 aprilie, la Palatul Sutu din capitala are loc targul I Love Handmade. La acest targ vei gasi accesorii si decoratiuni handmade potrivite pentru sarbatoarea pascala. De aici poti achizitiona ctii si rame foto pictate, accesorii handmade de primavara si flori din matase.

Numerosi artizani si tineri artisti isi vor prezenta cele mai noi creatii lucrate manual. Printre standurile lor vei mai gasi si cercei si margele lucrate din lut, lemn sau pasta fimo, accesorii din matase si tul, brose fantezie, gentute, rame foto accesorizate. Te vor astepta si obiecte de decor pictate, dar si sapunuri si cosmetice naturale.
 

Targ de bijuterii la Sala Dalles
 

Pe 16 si 17 aprilie, la Sala Dalles din capitala are loc o noua editie a targului de bijuterie contemporana romaneasca, Autor. Aici vei gasi noile colectii de bijuterii ale anului 2011. La aceasta editie a targului, designerul David Sandu va performa in ambele zile de targ o demonstratie live de creatie de bijuterie in argint.

Scoala de bijuterie contemporana va fi prezenta in fata publicului pasionat de secretele meseriei. Biroul de stil Code Noir va organiza un forum de tendinte de unde toti doritorii vor afla care sunt directiile stilistice de accesorizare de la specialisti avizati in domeniu.

Astfel, esti asteptat la Sala Dalles, sambata si duminica, pe 16 si 17 aprilie, sa vezi noile colectii de bijuterii ale acestei primaveri si sa le achizitionezi la preturi de atelier. Targul este deschis intre orele 12.00 si 20.00. Intrarea este de 10 lei.
 

Vintage Session la Goblin
 

Pe 16 aprilie, in clubul Goblin are loc targul Vintage Session. Aici vei gasi articole de imbracaminte, bijuterii si accesorii in stil vintage si handmade. Nu lipsesc nici obiectele de design.

La targ te asteapta peste 20 de expozanti cu piese unicat, colectii vintage, creatii interesante si atent lucrate, promotii pentru cadouri de Paste si reduceri pentru colectiile de primavara-vara. Pe toate le gasesti sambata, 16 aprilie,in club Goblin, intr-o atmosfera aparte in stil geek chic, adica pulover cadrilat, ochelari cu rame negre, fusta plisata si Oxford shoes.

Intrarea este libera, insa tinuta este obligatorie. Targul incepe la ora 12.00, la clubul Goblin pe strada Smardan, la numarul 30.
 

BABY Boom Show La Romaero
 

Baby Boom Show este primul targ International din Romania pentru copii cu varsta intre 0-5 ani si viitoare mamici . Targul isi deschide portile joi, 14 aprilie. Timp de patru zile, pana duminica, 17 aprilie, la Romaero Baneasa, in cadrul a doua pavilioane spatioase, peste 120 de companii din Romania si de peste hotare, isi expun produsele si serviciile, ofertele speciale si discounturi semnificative, pentru vizitatori.

La Baby Boom Show, publicul va gasi articole vestimentare pentru copii cu varsta intre 0 si 5 ani si pentru viitoarele mamici, jocuri si jucarii, carucioare, trusouri pentru nou-nascuti, scaune auto pentru bebelusi, mobila si accesorii pentru camera copilului, dulciuri dar si servicii recoltare celule stem la nastere.
 

BookLand la Afi Palace Cotroceni
 

BookLand este un nou targ pe piata evenimentelor de carte din tara. Prima editie are loc in perioada 15 - 17 aprilie, cu o saptamana inaintea Pastelui, la AFI Palace Cotroceni. BookLand este un spatiu social alternativ, in care vizitatorii pot rasfoi si cunoaste cartile, se pot bucura de titluri noi sau de opere consacrate si pot descoperi audiobook-uri.

Circa 150 edituri vor expune la BookLand carti din toate domeniile, albume, editii de colectie, dictionare. Cartile vor fi inconjurate de spectacole de muzica si dans, de evenimente pentru cei mari si cei mici sau de lansari si dezbateri multimedia.

La targul de carte se vor gasi peste 30,000 titluri de carte, lansari, dezbateri, sesiuni de autografe din partea autorilor sau concursuri cu premii. “Noaptea alba a cartii” este un alt element de noutate al BookLand. Astfel, vizitatorii sunt asteptati sambata, 16 aprilie, sa cumpere carti pana in zori.

 

Povestile pamantului de Florii La Muzeul National de Geologie
 

De joi, 14 aprilie, pana duminica, 17 aprilie, la Muzeul National de Geologie are loc traditionala expozitie cu vanzare de cristale si bijuterii Povestile pamantului de Florii.

In cadrul targului, vizitatorii pot afla povestile interesante ale unor minerale din Romania, Ucraina, Peru si Brazilia, pot achizitiona obiecte de decor, cadouri pentru Florii si Pasti sau isi pot comanda bijuterii personalizate.

Expozitia poate fi vizitata in intervalul orar 10.00 - 19.00. Pretul unui bilet este de 8 lei pentru adulti si 4 lei pentru copii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea