De prin lume adunate

#targuri #craciun #mos nicolae #handmade #unde iesim

Targuri de Craciun in Bucuresti

Perioada sarbatorilor de iarna este un magica pentru toata lumea. Orasul imbraca straie noi, se aprind luminite, magtazinele sunt decorate frumos si in aer miroase a vin fiert si cozonaci. In aceasta perioada alergam incontinuu dupa cadoul perfect pentru cei dragi. Daca ai ramas in pana de idei, noi iti propunem cateva targuri din capitala care cu siguranta nu te vor lasa indiferent.

boutique de fineturi la Cafepedia

In centrul Micului Paris se deschide Boutique de Fineturi la Cafepedia. Pe 12 decembrie, de la ora 11 esti asteptat impreuna cu prieteni dragi la Cafepedia la deschiderea Micului Targ de Delicatese si Cadouri cu Stil. Daca esti amator de rafinamente culinare, carti alese si bijuterii chic, atunci acest targ este modul potrivit de a-ti incepe cumparaturile de Craciun.

La targ vei gasi preparate culinare rafinate, accesorii, articole vestimantare, articole de design interior si multe alte bunatati. Perele in vin de Porto, dulceturile din pepene galben si rosu, castane, smochine, pateuri de sardina sunt doar cateva dintre mancarurile fine pe care le poti savura.  Vizitatorii targului Boutique de Fineturi pot include in cosul de cadouri audiobook-uri in prezentari stilate si albume de arta, pictura si calatorii, dar si carti practice de design si arhitectura. Pretul unui bilet de intrare este de 10 lei.

Capitala Bucuriei - Un bulgare de voie buna

Timp de o luna, Parcul Kiseleff din Bucuresti va gazdui targuri de cadouri, antichitati si produse culinare, precum si concerte de muzica pentru toate gusturile. Peste 130 de expozanti iti vor propune idei de Cadouri originale pentru Sarbatorile care urmeaza. Artisti cunoscuti vor incalzi atmosfera cu muzica live. In Capitala Bucuriei esti invitat sa vizitezi Targul de Cadouri, Targul de Antichitati si Targul de Alimentatie.

Foisorul din parcul Kiseleff va gazdui si multe concursuri. Pe toata perioada desfasurarii evenimentelor din Capitala Bucuriei atmosfera va fi animata de: spectacole de magie pentru copii, spectacole cu foc si jonglerii sigurate de trupa Raja, lectii de stiinta si experimente live care vor avea rolul de a amuza copii, teatru de papusi, sesiuni de facepainting si animatie, modelare de baloane, jocuri specifice Sarbatorilor de Iarna, animatie cu sapun si multe alte evenimente. Nici cei mari nu sunt uitati in Capitala Bucuriei. Pentru ei sunt pregatite programe de karaoke si baluri mascate.

Cred in Mos Craciun

Cu ocazia sarbatorilor de iarna, Primaria Municipiului Bucuresti organizeaza in perioada 4 – 23 decembrie 2009, evenimentul Cred in Mos Craciun. Aleile Parcului Cismigiu vor fi animate de personaje de basm intr-un decor conceput de scenograful Dragos Buhagiar, pentru a reda spiritul sarbatorilor de iarna.

Primul pas catre o lume de poveste va fi chiar intrarea in parc, unde Bradul de Craciun va ura bun venit celor mici si celor mari si ii va indruma catre Sania Mosului, Ieslea Nasterii Domnului si Casa lui Mos Craciun, un loc special in care copiii vor putea sa simta atmosfera de iarna. Targul de Craciun cu cele 35 de casute special amenajate, asteapta vizitatorii cu bunatati si suveniruri specifice perioadei de sarbatoare, pana in data de 24 decembrie.

Festivalul darurilor de Craciun la Sala Palatului

Timp de 20 zile, in perioada 4-23 decembrie 2009, foaierul de la etajul intai al Salii Palatului va gazdui un eveniment incarcat de poveste: Festivalul darurilor de Craciun, targ de cadouri alese. Intr-un cadru feeric, amenajat in spiritul festiv al Sarbatorilor de Iarna, protagonistii acestui scenariu, artistii plastici, isi prezinta creatiile, fiecare impresionand prin povestea sa unica in dorinta de a se afla in Ajun sub bradul celor dragi.

Figurine decorative desprinse parca din basmele lui Andersen sau hobbiti din lumea lui Tolkien ne propun fiecare cate un rol in scena pomului de Craciun. Ornamente si aranjamente din cele mai inspirate combinatii de forme si culori se cer asezate pe masa la ceas de sarbatoare.

Si pentru a insiropa acele minunate clipe de festin, turta dulce, cozonacii pufosi si produsele de confiserie vor a indulci starea de spirit. Mosul va putea implini dorintele scrise ale celor mici, umplandu-si sacul cu jocuri, jucarii si carti cu povesti fermecatoare. Festivalul darurilor de Craciun este un eveniment magic care se desfasoara in perioada 4-23 decembrie la Sala Palatului din Bucuresti. Programul de vizitare este zilnic, intre orele 10-22, iar intrarea este libera.

Marche de Noel la Institul Francez

Marche de Noel a fost gandit pentru tine si toti cei care vor sa daruiasca. Targul este deschis timp de doua zile, pe 12 si 13 decembrie, chiar inainte de Craciun, la Institutul Francez din Bulevardul Dacia din capitala. La targ, sacul Mosului e plin de obiecte speciale. Ne vom bucura impreuna de creatiile cele mai recente ale designerilor si artistilor autohtoni, specializati in decoratiuni interioare si fabricarea obiectelor ce spun povesti emotionante.

La targ vei gasi si obiecte vestimentare, obiecte de pictura si fotografie. Asadar, pe 12 si 13 decembrie de la ora 11.00 pana la ora 20.00 petrecem doua zile de Craciun intre prieteni. Vino la targ sa te simti bine impreuna cu prietenii. Vei dansa pe colinde neconventionale si vei bea  ceai aromat in asteptarea lui Mos Craciun.

Micul targ al cadourilor destepte la Carturesti

Sarbatorile de iarna se apropie tiptil-tiptil, iar libraria Carturesti va propune cateva idei de cadouri: carte, muzica, film, papetarie, ceai & accesorii. In perioada 4-31 decembrie are loc Targul Carturestilor - Micul targ de cadouri destepte, la libraria Carturesti Verona, din strada Arthur Verona din capitala.

Asa cum ne-a obisnuit si in anii trecuti, cand libraria si-a extins spatiul de expunere, in 2009 avem o noua surpriza: deschiderea mansardei. Mansarda, cu acoperisul, podelele si peretii ei de lemn, seamana cu o cutie de ceai englezesc. Spatiul mult mai generos aduce si alte noutati: expozitie de bijuterie contemporana, alimente si cosmetice bio si produse de patiserie delicioase.

Targ de Craciun la C'arthe

Libraria-ceainarie C'arthe s-a deschis doar de cateva luni, insa vrea sa se impuna in randul iubitorilor de frumos si liniste. Pe langa oferta generoasa de ceaiuri, cei din ceainarie organizeaa si o serie de evenimente culturale, vernisaje, lecturi publice, ateliere de creatie literara pentru adulti si de arta pentru copii, concerte sau piese de teatru.

Libraria - ceainarie C'arthe organizeaza in perioada sarbatorilor de iarna o serie de Targuri de cadouri. Astfel in perioada 4-6 decembrie este deschis targul de Sfantul Nicolae, in perioada 11 -13 decembrie, Targul No Name, iar de pe 18 pana pe 24 decembrie, Targul de Craciun. In cadrul acestor targuri, vizitatorii pot admira si cumpara produse handmade realizate de artizani. Programul pentru zilele de targ este de la orele 11 la 22. Intrarea este libera. Libraria ceainarie C'arthe se afla pe strada C.A. Rosetii, la numarul 38.

Targul de Cadouri Tara lu' Mos Craciun

Targul de Cadouri Tara lu’ Mos Craciun are in perioada 15 – 20 decembrie 2009 la Palatul Copiilor si are menirea de a recreea atmosfera magica a Craciunului prin prezenta tuturor ingredientelor necesare pentru o sarbatoare reusita. Grupurile de colindatori se vor perinda rand pe rand pentru a incanta audienta, zonele interactive vor asigura distractia celor mici prin diverse activitati dedicate lor precum facepainting-ul si modelatul baloanelor, iar miile de cadouri ce asteapta sa fie achizitionate pentru cei dragi tie te vor intampina cu o varietate demna de Sacul Mosului.

Obiecte handmade, jucarii, decoratiuni specifice Craciunului, produse cosmetice si de intretinere corporala, produse adresata copiilor sunt doar cateva dintre cadourile ce te asteapta in Tara lu' Mos Craciun.

Alte targuri

Tot in perioada sarbatorilor de iarna, mall-urile din capitala se imbraca in straie noi si isi asteapta vizitatorii cu o multime de surprize, cadouri si targuri. In cel mai nou mall din Bucuresti, la Afi Palace Cotroceni se va amenaja o zona speciala pentru Craciun. Aici vei gasi coronite  decorative, cadouri pentru cei dragi, aranjamente de masa handmade, decoratiuni si accesorii pentru bradul de Craciun. Si in Parcul Comercial Militari se organizeaza Tombola Craciunului, pana pe 22 decembrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea