In acest weekend sunt nelipsite din Bucuresti targurile cu produse tradtionale romanesti. Pastrama de vitel, mozzrella de bivolita, vin ecologic sau dulciuri de casa sunt doar cateva dintre bunatatile pe care le vei gasi la targurile cu preparate autentice romanesti.

 

Branzeturi traditionale la targul taranului Roman

 

La Ark Bursa Marfurilor Creative se desfasoara un targ traditional cu branzeturi. Aici vei gasi mozarella de bivolita, pastrama de vitel in bait, branza de capra si de oaie, dar si legume si zarzavaturi din imprejurimile Bucurestiului, vin ecologic si multe alte bunatati.

Tot la The ARK are loc si un eveniment interesant. Duminica 13 iunie, la ora 11.00, un grup de studenti ai Universitatii din Wageningen (Olanda) viziteaza Targul Taranului/Earth Market, organizat de Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor, pentru interviuri cu producatorii de produse traditionale care participa de aproape 3 ani la proiectul Targul Taranului. Sub numele de "Changing cheese chain? A Rapid Rural Appraisal (RRA) to look at changes in the cheese production", parte a unei calatorii de studii organizate in zona Sibiu, aceasta a avut ca scop studierea lantului de productie a branzei si efectul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana asupra acestuia.

Programul de cercetare al studentilor din Olanda, desfasurat in perioada 7 iunie – 13 iunie a.c. a inclus o intalnire cu mediul academic de la Universitatea din Sibiu si un program de cercetare in zona Sibiu cuprinzand vizite la fermele mici si mari de ovine, vizitarea turmelor la pasunat , observarea mulsului, procesul de fabricatie traditional al branzei, vizite in piete locale, supermaket -uri. Pe parcursul vizitei de studii au fost organizate interviuri cu fermierii, micii producatori, organizatii care promoveaza turismul local, filmari si fotografieri.

Slow Food este o organizatie non-profit, eco-gastronomica, care a fost fondata in 1989 pentru a contracara modul de viata modern (fast food si fast life), disparitia bucatelor locale traditionale si stimularea interesului oamenilor pentru hrana, provenienta ei, gustul acesteia, si felul in care alegerile noastre privind hrana afecteaza comunitatea si viitorul oamenilor.

 

Produse traditionale

 

Tot in acest weekend, in parcarea magazinului Billa din cartierul Floreasca, de pe Bulevardul Barbu Vacarescu, va avea loc festivalul de alimente traditionale si bio Miorita, unde vei gasi preparate autentice romanesti. Diverse sortimente de carne, branzeturi, pastrama, dulciuri, vinuri si alte bauturi produse in mod traditional sunt doar cateva dintre atractiile culinare ale targului.

  •   2010-06-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii