Noutati

#produse traditionale #targul taranului roman #targ #the ark

Targuri cu produse traditionale in acest weekend in Bucuresti

In primul weekend al lunii februarie, in Bucuresti au loc cateva targuri cu produse traditionale romanesti. Vei putea gusta din ciorba de salata, vitel impachetat in mirodenii si gogosi fierbinti. La targuri vei mai gasi si lactate, branzeturi, diverse sortimente de cascaval, carnati, costita, pastrama si multe alte bunatati.

 

targul taranului roman la The ARK
 

Asociatia Grupul de Initiativa “Radu Anton Roman” sustine prin targul taranului micii fermieri si produsele locale. In 5 si 6 februarie la Targul Taranului vei gasi cascaval din lapte de vaca, cascaval cu nuca, cascaval cu busuioc, cascaval cu negrilica, cascaval cu ardei si verdeata, cascaval cu boabe de mustar brun, cascaval afumat in afumatoare de lemn cu rumegus de fag si cetina de brad.

Pentru aromatizarea cascavalurilor sunt folosite seminte de negrilica, iar retetele sunt mostenite de la stramosi. Cascavalul de la Targul Taranului Roman este adus din localitatea Fratautii Vechi, din Bucovina.

Tot la aceasta editie a targului vei mai gasi si suc de mere de pe Valea Mare. Valea Mare este o tanara marca locala creata de iubitori de fructe pentru iubitori de fructe cu de a oferi cel mai bun suc de mere, obtinut direct din natura.
 

Targul de produse traditionale de la Agronomie
 

In perioada 4 - 6 februarie, la Agronomie, producatorii va ofera ciorba de salata cu afumatura, vitel impachetat in mirodenii si afumat 6-7 ore la fum din jartec din lemn de fag. Celebrarea zilei de 2 februarie, ziua ursului. Sunteti asteptati de vineri pana duminica, intre orele 10.00-18.00. La targ vei mai gasi si alte produse hranitoare si calde, pentru vremea friguroasa.

Tot la targ, producatorii traditionali aduc fructe si legume, branza de burduf, gogosi, poale-n brau, carnati ciobanesti afumati traditional din carne de oaie si de vita, carnati vanatoresti afumati traditional, costita taraneasca, slaninuta taraneasca afumata traditional, pastrama taraneasca de porc, pastrama ciobaneasca de oaie afumata traditional obtinuta din pulpa de oaie, sare si condimente naturale, cotlet haiducesc afumat traditional obtinuta din cotlet de porc, amestec de sare si condimente naturale.

La targ vei mai gasi si ceafa de porc, piept de porc, salam de casa, toba, pate de casa, paine, jumari si multe alte Bunatati traditionale romanesti.

  •   2011-02-04
  •   2323 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din noutati