De prin lume adunate

#targ #sfantul ilie #mestesugari #traditie #handmade

Targ de Sfantul Ilie

Pe 20 iulie are loc in Bucuresti Targul de Sfantul Ilie . Evenimentul se desfasoara in Piata Universitatii, la fantana de langa Universitatea de Arhitectura.
Intre orele 13:00 si 21:00 poti vizita un Targ de Sfantul Ilie la care vor participa peste 30 de mesteri cu obiecte din lemn si ceramica, traistute si servete, cosulete impletite manual, tesaturi si cusaturi, icoane pe sticla si lemn, bijuterii, turta dulce, magiun sau preparate din branza traditionale.Intre orele 18:00 si 21.00 are loc si un recital de muzica populara si dansuri populare . Intrarea la targ si spectacol este libera.
Cine a fost Sfantul Ilie
In perioada sa pamanteana, Ilie a savarsit pacate, cel mai mare fiind uciderea parintilor sai la indemnul diavolului, pacate pe care le-a ispasit in moduri diferite si din aceasta cauza Dumnezeu l-a iertat, l-a trecut in randul sfintilor si l-a urcat la cer intr-o trasura cu roti de foc trasa de doi sau de patru cai albi inaripati.
In cer, Sant Ilie cutreiera norii, fulgera si trasneste dracii cu biciul sau de foc pentru a-i pedepsi pentru raul pe care i l-au pricinuit. Si, pentru ca dracii inspaimantati se ascund pe pamant prin arbori, pe sub streasina caselor, in turlele bisericilor si chiar in trupul unor animale, Sant Ilie trasneste naprasnic pentru a nu-i scapa nici unul dintre ei. In Panteonul romanesc Sant Ilie este o divinitate a Soarelui si a focului.
In ziua de Sfantul Ilie nu se lucreaza de teama pagubelor - traznete, ploaie sau grindina. Sfantul Ilie se organizeaza si la Targul de fete de pe Muntele Gaina din judetul Alba.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea