De prin lume adunate

#sanziene #targ de sanziene #muzeul taranului roman

Targ de Sanziene la Muzeul Taranului

Muzeul Taranului Roman organizeaza in data de 24 iunie, Targul Zi si Noapte de Sanziene , iar de vineri pana dumnica are loc si Balciul de Sanziene.
Intre orele 12:00 si 20:00 puteti vizita un targ de sanziene la care vor participa peste 20 de mesteri cu obiecte din lemn si ceramic, traistute si servete, cosulete impletite manual, tesaturi si cusaturi, icoane pe sticla si pe lemn.
Intre orele 21:00 si 22:30 sunteti invitati la un spectacol de teatru in aer liber, in regia Anei Cucu. Din distributie fac parte Sorin Saguna, Madalina Ridea, Alexandru Sinca, Andreea Gheorghe si Gratiela Badescu.
Intrarea la targ este 2 lei, iar la piesa de teatru este gratuit.
Legenda spune ca Sanzienele sunt niste fete foarte frumoase, care traiesc prin paduri sau pe campii. Ele se prind in hora si "dau puteri" deosebite florilor si buruienilor, care dobandesc efecte vindecatoare. Noaptea care precede aceasta zi este magica. Este o zi in care se pot infaptui minuni, iar fortele benefice si negative ajung la apogeu .
sarbatoarea sanzienelor este si un prilej de intalnire a tinerilor care doresc sa-si uneasca destinele. Fetele strang flori de Sanziene pentru a le pune sub perna, in credinta ca isi vor visa ursitul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea