De prin lume adunate

#targ #unde iesim #muzeul taranului roman #mesteri populari

Targ de mesteri populari, in acest weekend, la Muzeul Taranului Roman

Cu ocazia sarbatorii ortodoxe Sfanta Maria Mare, de vineri pana duminica, in curtea interioara a Muzeului Taranului Roman (MTR) din Bucuresti, va avea loc un targ de mesteri populari, unde vor fi expuse creatii din domeniul olaritului, tesaturilor si podoabelor taranesti.


Bucate alese pentru participantii la targ

Gastronomia traditionala isi va face simtita prezenta la targ prin diverse preparate culinare, precum zacusca, placinte, cozonaci, turta dulce, dulceturi si miere, noteaza Mediafax. Bucatarii priceputi vor gati preparate proaspete, pentru toate gusturile.

Participantii la targ sunt asteptati pe Aleea Samurcas si in curtea din spate a muzeului, unde vor putea admira o varietate de antichitati veritabile, cum ar fi editii de colectie, fotografii din secolul al XIX-lea, piese de mic mobilier, tablouri, icoane, monede, ilustrate, viniluri, colectii de orologerie, placi de gramofon, etc.

Intrarea la targ este libera, programul de vizitare fiind intre orele 10.00 - 18.00.


Ateliere de creativitate pentru copii

Si copiilor li se pregatesc surprize in acest weekend. Sambata si duminica, intre orele 10.00 - 17.00, sunt organizate trei ateliere de creativitate pentru copii. "Tehnica Servetelului", unde micutii vor invata cum sa decoreze diferite obiecte, "Tehnica Modelaj Fimo (pasta polimerica)", unde copiii vor invata sa gandeasca creativ si "Linguri din lemn pictate si papusi", unde prichindeii vor picta linguri decorative si vor confectiona papusi din linguri de lemn.

Varsta de participare la ateliere este de minimum patru ani, iar costul unuia este de 25 de lei.


Concert Trei Parale, la MTR

Tot la Muzeul National al Taranului Roman (MTR), pe esplanada din fata institutiei va avea loc, sambata, de la ora 19.00, un concert al formatiei Trei Parale. Membrii formatiei sunt atrasi de muzica veche, specifica spatiului carpatic, astfel ca, pe langa piesele traditionale romanesti, au in repertoriu si piese ale altor popoare care traiesc in Romania, cum ar fi evreii, romii. Intrarea la acest eveniment este libera.

Sursa foto: traditiidinromania.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea