De prin lume adunate

#targ #antichitati #muzeu #muzeul taranului roman

Targ de Antichitati Taranesti la Muzeul Taranului

Peste 50 de colectionari din toata tara vin la Muzeul Taranului Roman intre 16 si 18 octombrie cu fel de fel de obiecte vechi , nelipsite din gospodaria taraneasca.

La acest targ vei gasi obiecte precum covoare, stergare, piese de costum popular, icoane pe lemn si pe sticla , cruci, pristolnice, ceramica, mobilier crestat sau pictat - lazi de zestre, mese, scaune, dulapuri, donite, vase din lemn, putinei, cauce, blidare, lingurare, furci si roti de tors, fuse, vartelnite, felinare, ceasuri, candelabre , piulite, rasnite de alama si multe alte acareturi.

Obiectele vechi sunt adunate din gospodarii taranesti din toate zonele tarii. Pe langa admirarea sau achizitionarea unor obiecte cu parfum de epoca, la acest targ mai poti sa te bucuri si de atmosfera relaxanta si de bucatele traditionale romanesti.

Veniti, vedeti, cautati si cumparati este indemnul celor de la Muzeul Taranului Roman.Targul de antichitati se desfasoara in cladirea de caramida rosie de pe Soseaua Kiseleff. Muzeul adaposteste peste 90 000 de obiecte taranesti: icoane, troite , cruci, ceramica, tesaturi, costume si podoabe.

Targul este deschis de vineri, 16 octombrie pana duminica, 18 octombrie, intre orele 10:00 si 18:00. Pretul unui bilet este de 4 lei integral si sau 2 lei pentru elevi, studenti, pensionari.

  •   2009-10-15
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.