De prin lume adunate

#timp liber #prezentare #carte #organ pamuk #zapada

"Zapada" de Orhan Pamuk

Romanul “Zapada” scris de Orhan Pamuk prezinta povestea poetului Ka. Revenit in Turcia dupa un lung exil politic in Europa occidentala, Ka face o calatorie la Kars, in estul Turciei, pentru a asista la alegerile locale si a investiga o stranie „epidemie de sinucideri“ care bantuie printre tinerele din oras.
 
In cele trei zile petrecute in targul coplesit de ninsori apocaliptice , Ka se confrunta cu realitatile contemporane ale tarii sale, dar si cu zonele intunecate ale propriei identitati. 
 
„Viata cea noua“ la care aspira se dovedeste insa a fi o himera; sentimentul apasator de infrangere care-l stapaneste la intoarcerea in Germania, teritoriu al exilului si indeterminarii, il va urmari pana in ultimele clipe ale vietii.
 
Ce spun specialistii
 
„O lectura esentiala pentru timpurile noastre…“ -Margaret Atwood
 
„O opera majora… maiestrit construita si bantuita de dilemele lumii contemporane… impresionanta prin anvergura, franchete si umor…“ - John Updike
 
RomanulZapada este publicat de editura Curtea Veche in colectia Byblos.  Daca doriti sa il comandati, dati click aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea