De prin lume adunate

#stela popescu #arsinel #teatru #constantin tanase

Stela Popescu si Alexandru Arsinel, “Doi” pentru Romania

Celebrul cuplu de actori sarbatoreste 30 de ani de cariera . „Cand spui Stela te gandesti imediat la Arsinel . Si invers. De 30 de ani, Stela Popescu si Alexandru Arsinel reprezinta cuplul magic al comediei romanesti”

Cea de-a IV-a editie a Galei „ZECE pentru Romania” si-a desemnat castigatorii. Politicieni, oameni de afaceri, artisti, sportivi sau jurnalisti au fost recompensati pentru valoarea si activitatea lor. Daca artisti precum Angela Similea, Corina Chiriac, Margareta Paslaru, Alina Dumitru, Marin Moraru, Nicolae Manolescu, Cristian Topescu, Radu Beligan, Gheorghe Dinica si Mircea Ionescu-Quintus au primit Trofee de Excelenta, cel mai asteptat moment a fost premierea actorilor si a interpretilor de muzica usoara si populara. Adica a celor pe care publicul ii iubeste cu adevarat.

Daca anul trecut castigator al Categoriei “Cel mai iubit actor” a fost Alexandru Arsinel, directorul Teatrului de Revista “Constantin Tanase”, anul acesta, nominalizat din nou alaturi de partenera sa de scena si de-o viata, Stela Popescu, a cucerit locul II. El a facut practic schimb de...locuri cu Florin Piersic, urmat de Stela Popescu. 

Cand anul trecut i-a inmanat lui Alexandru Arsinel Trofeul pe care actorul i l-a dedicat memoriei lui Mihai Maximilian, regizorul Alexandru Darie a spus: "Actorii romani au fost intotdeauna ambasadorii acestei tari. Sandu Arsinel nu are nevoie de decoruri. Nu este un actor, ci un fenomen natural, precum uraganul sau rasaritul. El este unul dintre cei mai buni ambasadori ai rarii noastre".

Stela Popescu si Alexandru Arsinel vor fi protagonistii uneia dintre cele mai asteptate premiere ale stagiunii 2009 - spectacolul “Aplauze, Aplauze” dedicat celor 30 de ani de cariera a cuplului, spectacol la care au inceput deja repetitiile sub bagheta regizorului Bitu Falticineanu. "Va fi un spectacol - remember, cu texte exceptionale pe care noi le-am jucat de-a lungul anilor" - a declarat Alexandru Arsinel. "Vom readuce ceva din parfumul de alta data a Gradinii Boema si ne vom prezenta la nivelul si pretentiile unui public care ne doreste aproape si de-acum incolo.

Si care, pe langa aplauze, ne si premiaza! Vom fi si ne vom pastra aceiasi artisti pentru publicul care ne-a iubit si ne iubeste neconditionat  si caruia  vrem sa-i fim  aproape si de-acum incolo. Mai ales ca speram sa ne mutam si sa-I primim asa cum se cuvine la noi acasa,  la Savoy" – a adaugat “Moldoveanul din Dolhasca, uriasul cel bun al comediei romanesti” – asa cum il alinta cei din Chisinau, oras unde „Stelele Revistei” (Alexandru Arsinel, Tamara Buciuceanu-Botez, Nae Lazarescu si Vasile Muraru, Cristina Stamate, Adriana Trandafir , Adrian Enache sau Alexandru Lulescu) au stralucit saptamana trecuta pe scena Teatrului de Opera si Balet Stela Popescu si Alexandru Arsinel au debutat in 1978 in “Nevestele vesele din Boema”, la 5 ani dupa ce Puiu Maximilian il distribuise pe Arsinel in “Scandal la Boema” si au sarbatorit pe scenele din tara si strainatate.

Jucand si aducand bucurie in sufletele oamenilor asa cum o fac de cand se stiu. Calatoresc prin lumea-ntreaga si readuc spiritul romanesc in inima celor aflati prea departe. Zilele acestei toamne s-au succedat ca un iurea pentru cei doi mari actori – filmari si invitatii la emisiuni, turnee si spectacole, din nou filmari chiar si in telenovele de succes („Regina”) sau turnee lungi si indepartate in SUA (cand Arsinel se afla cu teatrul in turneu in Spania, Stela a fost cu „ Opera comica pentru copii ” la New York) sau in Africa de Sud cu longeviva piesa de teatru radiofonic “Caviar, votca si bye-bye” in care mai joaca Tamara Buciuceanu-Botez (locul XIX – nedrept la „Zece pentru Romania”) si Eugen Cristea.

Stela si Arsinel reprezinta deja un brand, desi fiecare a reusit performanta incredibila de a-si pastra individualitatea actoriceasca si de a fi la fel de convingatori si atunci cand joaca separat. Sau atunci cand canta... Alexandru Arsinel a lansat albume cu melodii romanesti de alta-data, cu romante sau cu ever-greenuri pe care le interpreteaza ca nimeni altcineva. Acesta s-a intors mai devreme de la Chisinau, special pentru a sustne un recital la gala Festivalului Concurs de Interpretare „Aurelian Andreescu”.

Iata programul Teatrului de Revista "Constantin Tanase" pana la sfarsitul anului:

Saptamana  15 – 19  dec 2008

Vineri     - 19 decembrie      - ora 18,00   – Bufonii Regelui
Sambata - 20 decembrie     - ora 14,00 si 18,00 – Scandal in Paradis
Duminica  –21 decembrie    - ora 18,00  - Dai un ban, dar face 

Saptamana  22 - 27  dec 2008

Vineri       - 26 decembrie     - ora 18,00 – O seara la Tanase
Sambata  - 27 decembrie     - ora 18,00 – Dai un ban, dar face

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea