De prin lume adunate

#balet #sala palatului #stars of the 21st century

Stars of the 21st Century sau balet la cel mai inalt nivel

Profesionistii baletului vin la Sala Palatului din Bucuresti, pe 21 februarie . International Gala- a fost initiat de Solomon Tencer si Nadia Veselova-Tencer ca un tribut si un omagiu adus artei dansului si baletului clasic.

Cele mai importante companii si ansambluri de balet din lume vor fi reprezentate in acest spectacol de prim-solisti de talie mondiala unanim recunoscuti si apreciati pe cele mai importante scene lirice ale lumii.

Din anul 1993, cand a avut loc prima reprezentatie, Stars of the 21st Century a cucerit lumea, dar si-a pastrat caracterul exclusivist prin organizarea de Spectacole de Gala numai in SUA (New York), Canada ( Toronto ) si Franta (Paris si Cannes) si anul viitor, in Romania, la Bucuresti.

Anul acesta Gala Stars of the 21st Century a avut loc pe 11 februarie la New York State Theater si pe 4 mai la Toronto Centre for the Arts. Printre protagonisti s-au numarat Lacarra si Cyril Pierre – Baletul de Stat din Munchen, Daniil Simkin – Opera din Viena, Svetlana Lunkina si Nikolai Tsiskaridze – -Moscova, Yevgenia Obraztsova si Anton Korsakov - Kirov Balet – Teatrul Mariinsky, St.Petersburg, Shoko Nakamura si Ronald Savkovic - Berlin Opera Ballet, Heather Ogden, Nehemiah Kish si Zdenek Konvalina - National Ballet of Canada, Nina Gershman si Alexander Utkin - National Ballet of Israel, Miki Hamanaka – Teatrul de Opera si Balet, Lituania, Ana Lopez si Francisco Lorenzo – Compania Nationala de Dans, Madrid.

Pe 20 si 21 decembrie, celebra Winter Garden Theatre din Toronto (Canada) va gazdui spectacolul Spargatorul de nuci (coregrafia Vasily Vainonen – Kirov Balet, St.Petersburg) cu Alina Solomova si Anton Korsakov (Kirov Balet – Teatrul Mariinsky, St.Petersburg) si Zhong-Jing Fang (prim-solista American Ballet Theatre) in rolurile principale.    

Evenimentul este organizat de DMB Music Records (General Manager: Alexandru Mihu), Asociatia Culturala BEST ART si Solomon Tencer Production (Manageri: Nadia Veselovna si Solomon Tencer) si va a avea loc pe 21 februarie, orele 19.00 la Sala Palatului.     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea