De prin lume adunate

Stagiune de muzica veche

Prima Stagiune de muzica veche din 2007 a adunat un numeros public nou, calduros, cu minunate calitati de ascultator si cu adevarat plin de dorinta de a descoperi ceva inedit. In acest context, a prelungi in 2008 aceasta plimbare de-a lungul esteticii muzicale baroce, prezentata prea rar in Romania, pare a fi cu adevarat o necesitate.

Stagiunea de Muzica Veche de la Bucuresti se anunta tot plina de surprize

Cu participarea celor mai buni interpreti francezi, va fi un adevarat regal al vocilor, de la canzoni de Monteverdi si cantatele franceze de Jean-Philippe Rameau, pana la ariile de curte de Michel Lambert… Ii va prezenta pe Mozart sau pe Haydn conform criteriilor estetice ale vremii lor…

Si, nu in ultimul rand, va delecta privirea si auzul ascultatorului - o mare premiera in Romania - cu ultima creatie a lui Beatrice Massin si a companiei sale de dans baroc Les Fetes Galantes, spectacolul coregrafic si muzical Un air de folies (O arie de nebunii) - un titlu ce s-ar putea fara indoiala aplica intregii editii de fata a Stagiunii de Muzica Veche de la Bucuresti.

Deschiderea acestei noi stagiuni de muzica veche va avea loc luni, 30 iunie incepand cu orele 19.30 la Muzeul National de Arta al Romaniei, cu un concert sustinut de Ansamblul Stradivaria, Cantates et sonates francaises.

Fondat de violonistul Daniel Cuiller in 1987, ansamblul Stradivaria se numara printre cele mai reprezentative si cunoscute ansambluri baroce pentru muzica de coarde.

In limbajul muzical, se foloseste sintagma « son Stradivaria » pentru a caracteriza un sunet bogat, sclipitor, vivace. Concertul pe care Stradivaria il sustine la Bucuresti va prilejui fiecarui meloman bucuria de a se delecta cu un program in care alternanta pieselor instrumentale si vocale pune in valoare chintesenta gustului baroc francez.

30 iunie, orele 19.30, MNAR, Sala Auditorium

Ansamblul Stradivaria
Cantates et sonates francaises

Marin Marais, Francois Couperin, Nicolas Bernier, Francois Francoeur, Jean-Philippe Rameau
Interpreti : Daniel Cuillier, vioara ; Jay Bernfeld, viola da gamba ; Jocelyne Cuiller,
clavecin ; Jeffey Thompson, tenor.

Biletele vor fi puse in vanzare la Institutul Francez , iar in seara concertului la Muzeul National de Arta al Romaniei.
Pret intreg : 10 RON ; Pret redus (elevi, studenti, pensionari) : 5 RON.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea