De prin lume adunate

#trasaturi #filme preferate #personalitate film #tipologii umane

Spune-mi ce film preferi ca sa iti spun ce personalitate ai!

Filmele, la fel ca stilul vestimentar si preferintele in materie de literatura si de muzica, pot dezvalui o multime de informatii despre personalitatea ta. Departe de a evidentia trasaturi de personalitate usor de intuit (esti o fire romantica daca preferi filmele romantice), cercetatorii Risa Williams si Ezra Werb au studiat problema indeaproape si au descoperit o serie de tipologii in care cinefilii se pot incadra in functie de preferintele lor in materie de filme.

1. Artistul carismatic

Te incadrezi in aceasta tipologie daca iti plac filme precum "An American in Paris" (1951), "Man on the Moon" (1999), "Pollock" (2000). Esti sociabil, istet, carismatic si vesel. Adori sa fii in centrul atentiei, astfel reusind sa iti camuflezi in mod eficient temerile.

Personajul cu care semeni: Fanny Brice - "Funny Girl".

2. Idealistul devotat

Visator, dar ambitios si hotarat, nimeni nu intelege mai bine ca tine puterea visurilor.

Personajul cu care semeni: George Bailey - "It's Wonderful Life".

3. Vindecatorul luminat

Optimist si curajos, tu esti cel care reuseste sa le ridice moralul celor din jur cand acestia isi pierd speranta. Esti altruist si empatic si pui intotdeauna nevoile celorlalti inaintea alor tale.

Personajul cu care semeni: Sean Maguire - "Good Will Hunting".

4. Razboinicul loial

Similar vindecatorului luminat, esti curajos si iti dedici existenta celor din jurul tau. Nimeni nu te poate acuza vreodata ca nu esti un prieten fidel si de nadejde!

Personajul cu care semeni: Printesa Leia - "Star Wars".

5. Aventurierul

Nu suporti plictiseala, astfel ca esti mereu in priza. Basca mai esti si spontan, prietenii tai putandu-se baza intotdeauna pe tine cand vine vorba despre aventuri initiate pe nepusa masa!

Personajul cu care semeni: Indiana Jones - "Raiders of the Lost Ark".

6. Detectivul curajos

Esti neinfricat si adori misterele - nu te dai in laturi de la explorarea chiar si a celor mai intunecate cotloane, cata vreme intreaga experienta iti permite sa iti folosesti la maxim inteligenta.

Personajul cu care semeni: Clarice Starling - "Silence of the Lambs".

7. Vanatorul

Nu cunosti notiunea de "frica". Esti capabil sa iti controlezi emotiile si sa reactionezi cu sange rece in cele mai periculoase situatii. In plus, iti urmaresti intotdeauna telurile pana la capat, cu orice pret.

Personajul cu care semeni: Rambo - "First Blood".

Poti afla mai multe despre aceste tipologii in cartea "Cinescopes: What Your Favorite Movies Reveal About You" a celor doi autori.

Sursa foto: cobaltpm.co

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea