De prin lume adunate

#snagov #relaxare #agrement #timp liber #in jurul bucurestiului

Snagov - odihna si relaxare

Snagov este o zona idilica, situata la 30 km departare de capitala tarii, Bucuresti, inzestrata cu o frumusete naturala deosebita si care poseda o arie protejata formata din lac si padure. Linistea lacului si a padurii de stejar , care sunt cele doua parti distincte ale regiunii, reprezinta un paradis verde pentru cei care iubesc natura.

Tot aici, gasiti vechi manastiri cu o bogata mostenire culturala si folclorica, cea mai faimoasa printre ele, fiind Manastirea Vlad Tepes, in care se presupune ca se gaseste mormantul celebrului Dracula.

Pe lacul Snagov se pot practica sporturi nautice si plimbari de agrement. Aici s-au amenajat stranduri, baze nautice si debarcadere cu barci cu rame, cu motor si vaporase. Padurea Snagov a fost declarata rezervatie naturala, ea adapostind exemplare rare de fag caucazian, frasin pufos si lotusi indieni.

De ce alegem o zi la Snagov?

Snagovul este aproape de Bucuresti. Aici vei afla povesti si legende locale despre personaje istorice sau contemporane si informatii culturale despre principalele atractii turistice precum Manastirea si Palatul Snagov. Vei mai afla si povesti picante despre cuplul Ceausescu care a locuit aici timp de 18 ani. O zi la Snagov inseamna relaxare in mijlocul naturii, liniste departe de orice sursa de stres si bucuria de a impartasi noutati cu prietenii si familia.

Ce facem la Snagov?

Pe langa relaxare intr-un cadru natural, divers, cu optiuni variate de explorare a numeroase repere, vestigii si intamplari istorice, culturale, sociale si mondene, Snagovul ne ofera si cateva programe turistice inedite.

Turul manastirilor si bisericilor din Zona Snagov

Zona Snagov este podoaba verde a Bucurestiulu, cu numeroase manastiri. Turul manastirilor din zona Snagov presupune o calatorie cu autocarul in imprejurimile Bucurestiului, insotita de comentariile ghidului. Obiective majore ale circuitului il reprezinta trei manastiri foarte vechi: una cu maici, a doua izolata pe o insula, a treia cu calugari afate la mai putin de 40 km de Bucuresti, in locuri foarte pitoresti si strategice, pe malurile unor lacuri, insule si paduri.

Pot fi vizitate doua muzee cu numeroase obiecte bisericesti vechi, cu relevanta istorica si etnografica. Din acest circuit mai fac parte si alte trei biserici si anume: Biserica din Ciofliceni, Biserica din Ghermanesti si Biserica din Snagov-Sat. Fiecare din aceste lacase de cult are o arhitectura si o istorie deosebita si au fost constrite in perioade culturale distincte, incepand din Evul Mediu si cu epoca brancoveneasca.

Circuit cu vaporasul pe lacul Snagov

Lacul Snagovul este cel mai important lac de agrement din jurul capitalei, fiind cel mai pitoresc dintre atractiile turistice din zona, a carui frumusete este intregita de padurile inconjuratoare.

Circuitul cu vaporasul pune accent pe frumusetile lacului, a padurii de stejari, tei si frasini de pe malurile acestuia. Pentru o zi frumoasa plimbarea cu aporasul asigura o zi deosebit de relaxanta si placuta. Obiectivul turistic principal este Manastirea Snagov care se afla pe o insula ce este accesibila cu vaporasul.

Circuit cu caiacele

Circuitul cu caiacele pune accent pe frumusetile lacului Snagov ca pot fi admirate acum din caiace. Aceasta zi ofera oportunitatea de a descoperi aceste frumuseti din imprejurimile lacului Snagov, cu opriri pentru admirarea si privirea faunei si florei lacului.

De asemenea, una dinte opriri se va face pe insula unde este construita Manastirea Snagov, unde se presupune ca este inmormantat Vlad Tepes.

 

Circuit cu bicicleta

Misterioasa regiune a Snagovului, datorita multelor intamplari de-a lungul istoriei, este si un loc de o frumusete deosebita. Traseul ales ofera posibilitatea de a descoperi farmecul natural al zonei si momentele cele mai frumoase ale unei intregi zile.

Circuitul include vizitarea a doua dintre cele mai importante obiective turistice: Manastirea Snagov si Manastirea Caldarusani.

Snagov Tur – agentia relaxarii tale

Snagov Tur este singura agentie tur operator din zona Snagov care iti aduce mai aproape atractiile acestei zone. Pe langa circuitele istorice (la manastirile si palatele din Snagov) si de agrement, operatorul ofera si alte activitati de petrecere a timpului liber.

Printre aceste activitati se numara paintball, tir cu arcul , calarie, tenis, plimbari pe lacul Snagov cu barca sau cu hidrobicicleta. De asemenea, Snagov Tur ofera posibilitatea desfasurarii a numeroase sporturi acvatice.

Snagov Tur organizeaza si numeroas programe destinate corporatiilor: team building, conferinte, seminarii, simpozioane, programe de training, sedinte de lucru, programe de motivare non-financiara a angajatilor, cocktail-uri, dineuri si petreceri private.

Agentia Snagov Tur se afla pe Soseaua Snagov, la numarul 78, in Satul Snagov. Mai multe informatii despre programele de agrement si relaxare pe care le ofera poti obtine la numarul de telefon 021.323.99.05.

Daca vrei sa te bucuri de toate aceste atractii si sa petreci o zi relaxanta departe de zgomotul si stresul citadin, participa la concursul nostru si poti castiga o zi la Snagov.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea