De prin lume adunate

#chic #carti #polirom #vacanta #dragoste #roman #bridget jones #prada #umor

Singura si fericita

Acesta pare sa fie motto-ul colectiei Chic de la Polirom, colectie cu mare succes la publicul feminin.

Traduse peste tot in lume, cartile au avut parte si de cateva ecranizari la Hollywood: Jurnalul lui Bridget Jones , Diavolul se imbraca de la  Prada, etc.

Reteta este deja una consacrata: femei independente, puternice, dar singure, care se pierd cu firea, dar raman intotdeauna optimiste si increzatoare in destinul lor.

Deschizatoarea de drumuri a fost nimeni alta decat Bridget Jones, iar ecranizarea povestii sale de viata a facut inconjurul lumii si a atras mii de adepte ale acestui gen literar. Un gen lejer, accesibil oricui.

Daca mai mentionam ca umorul este si el un factor important in derularea faptelor, succesul este incontestabil si este o optiune perfecta de petrecere a timpului liber. Ar putea fi o colectie ideala pentru zilele insorite de pe plaja.

Dintre zecile de titluri ale acestei colectii, am ales cateva dintre cele mai populare.

 Cartea cult a mii de femei

Jurnalul lui Bridget Jones, caci despre ea este vorba nu prea mai are nevoie de introducere . Daca nu ai citit cartea, nu ai vazut filmul, ceva ceva tot trebuie sa fi aflat la trecerea de pietoni .

Cartea – jurnal a lui Bridget, o femeie de treizeci si ceva de ani este scrisa intr-un stil usor, plin de umor, care le-a facut pe femeile de pretutindeni sa se identifice cu protagonista.

Este o satira amuzanta despre conditia femeii moderne, viata cotidiana si cum putem iesi invingatori in lupta cu propriile temeri si complexe.

Cura de slabire din dragoste

Dragostea adevarata o gasesti doar o data in viata. De acest lucru este convinsa Jemina J, eroina romanului cu acelasi nume de Jane Green. Si pentru aceasta dragoste reuseste sa dea jos in timp record zeci de kilograme.

Insa doar ca sa descopere ca nu intotdeauna fizicul este cel care conteaza. Sunt lucruri cu adevarat mai importante care fac diferenta.

Daca subiectul te-a atras, tot ce ai de facut este sa dai o fuga pana la cea mai apropiata librarie si sa faci cunostinta cu peripetiile prin care trece eroina noastra in drumul spre perfectiune.  

…chic

“Trei intr-un pat” este o poveste amuzanta despre casnicie, gelozie,  paranoia si viata la tara.

Este povestea unei pictorite, fortata de viata sa isi schimbe domiciliul,  din avangardista Londra, intr-un satuc din imprejurimi. O schimbare cu atat mai greu de suportat cu cat este condimentata si de o fosta iubita a sotului sau.

Autoarea cartii, Catherine Alliott, stie sa isi tina cititorii cu sufletul la gura dar si sa ii amuze de-a lungul sirului de intamplari prin care trece eroina.

Daca propunerile noastre te-au facut curios sa vezi care este finalul povestilor, atunci da o fuga pana la librarie si vei avea asigurata o dupa-amiaza amuzanta si relaxanta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea