Ana Chifu (flaut, dans) si Maria Chifu (fagot, dans) propun, in acest recital, un nou tip de interpret, care isi testeaza limitele si nu se foloseste numai de instrument pentru a "seduce" auditoriul in lumea muzicii noi, ci de toate posibilitatile sale expresive.

 

In program:

Meandre (2009) - pentru flaut si fagot
Ritual de Seductie (2006) - pentru flaut si sunete preinregistrate
Onde, Ondine (2010) – proiect audio-vizual pentru flaut, fagot, sunete preinregistrate, dans si proiectie video
Dansator: Florin Tanase
Muzica: Diana Rotaru
Video: Mihai Cucu
Coreografie, lumini: Georgiana Bobocel

 

Onde, Ondine este un proiect sincretic realizat in colaborare de Ana Chifu, Maria Chifu, Diana Rotaru, Mihai Cucu si Georgiana Bobocel. Scopul proiectului este explorarea atat a unui mit universal, cat si a implicatiilor psihologice ale acestuia.

Cele trei sectiuni ale proiectului reprezinta calatoria Ondinei din lumea subacvatica in cea terestra, umana si inapoi in spatiul originar. Sfasiata in doua jumatati – dorinta si frica, dragoste si detasare, durere si joc, instinct si ratiune, flaut si fagot – Ondine se trezeste intr-un final o straina in ambele lumi, niciuna primitoare, amandoua distruse de propriile lor slabiciuni.

Creatorii proiectului si-au dorit un tip de spectacol claustrofobic si apasator, un spatiu obsesiv, inchis insa elastic. Tragedia Ondinei este inadaptarea perpetua, o dorinta pentru altceva niciodata satisfacuta.

Evenimentul are loc sambata, 14 mai, de la ora 18.00, la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, de pe strada Stirbei Voda.
  •   2010-05-14
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.