De prin lume adunate

#festivalul national de teatru #spectacol #teatru #saptamana de teatru

Saptamana de teatru: Omul Perna

Aceasta saptamana teatrala sta sub semnul Festivalului National de Teatru. Majoritatea teatrelor din Bucuresti prezinta spectacole inedite, atat productii proprii, cat si piese invitate din tara.

Inima de caine la TNB

Mihail Bulgakov a scris nuvela "Inima de caine" in 1925, dar a fost publicata abia in 1987 in revista "Znamia". Prin "Inima de caine" se demonteaza constructia artificiala a edificiului comunist, continutul fiind plin de satira si de sens filosofic. Autorul semnaleaza "pericolul dezlantuirii inteligentei necontrolate de ratiune".

In distributie ii vei intalni in rolurile principale pe Victor Rebengiuc, Mircea Rusu, Marius Manole si Tania Popa . Spectacolul este programat sambata, 7 noiembrie, de la ora 19.00. Preturile biletelor variaza intre 30, 25 si 16 lei, in functie de locul ocupat in sala.

Leonce si Lena la Teatrul de Comedie

Leonce, printul rasfatat, nu prea stie ce sa faca cu timpul sau. Plictiseala il arunca in melancolie si inactivitate, iar inactivitatea spre lene. Fara a fi in consens cu sine si cu lumea, el braveaza. In acest circuit diurn, Leonce isi omoara timpul la curte cu jocuri rautacioase si inscenari proprii. Tatal sau, regele neghiob al imparatiei Popo , are insa alte planuri cu el. Leonce trebuie sa devina rege si sa se casatoreasca cu printesa regatului Pipi. El se impotriveste insa si fuge cu prietenul sau Valerio in Italia.

Calatoria nu dureaza mult si melancolia il cuprinde din nou, dar de data aceasta il conduce spre angoasa si dorinta de moarte. Si printesa Lena a plecat intre timp, impreuna cu guvernanta sa, pentru a scapa de casatoria cu un print necunoscut. Astfel, doi necunoscuti si totusi suflete pereche, fugind unul de celalalt, se intalnesc pe acelasi drum. Din distributie fac parte Lari Giorgescu, Crina Semciuc , Dorina Chiriac si Bogdan Cotlet. Piesa este programata joi, 5 noiembrie, de la ora 19.00, iar pretul unui bilet este de 21,20 de lei.

Omul perna la Teatrul Odeon

Omul perna prezinta povestea lui Katurian, autor de fictiune care traieste intr-un stat politienesc si e interogat despre continutul sumbru al povestirilor sale si asemanarea lor cu o seama de crime la adresa copiilor care au aparut in oras.

Omul perna este un spectacol dinamic, in care coregrafia si muzica au un rol esential, dar caruia nu-i lipseste intensitatea si profunzimea, data in primul rand de interpretarea actorului din rolul principal, dar si de momentele de grup. Zbaterea tinerelor trupuri aproape goale, inchise parca in cuburile asezate unul peste altul, ca intr-un fagure, invaluit de o lumina albastra este leit-motivul extrem de plastic al spectacolului.

Din distributie fac parte Eugen Jebeleanu, Emilian Oprea, Liviu Pintileasa si Alin Florea. Spectacolul este programat duminica, 8 noiembrie, de la ora 18.00, iar pretul unui bilet este de 31,80 de lei.

Sfarsit de partida la Teatrul Metropolis

Limbajul beckettian transpus cu suplete de viziunea regizorala, ordoneaza aceasta lume haotica, ii confera forme si proportii, instaureaza profunzime si mai ales, il defineste pe om, singurul caruia ii permite sa-si gaseasca un loc si un inteles in acest univers a priori , golit de sens.

Din distributie fac parte Ion Besoiu, Irina Petrescu, Razvan Vasilescu si Mihai Constantin. Spectacolul se joaca duminica, 8 noiembrie, de la ora 19:00, iar pretul unui bilet este de 21,20 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea