De prin lume adunate

#saptamana de teatru #teatrul foarte mic #teatru #piesa #spectacol

Saptamana de teatru: Doi dintre noi la Sala Rapsodia

Saptamana 19 – 25 octombrie aduce in Bucuresti Zilele Culturii Israeliene, dar si numeroase alte piese de teatru. Teatrul National, Teatrul de Comedie si Teatrul Foarte Mic propun piese interesante si interactive.

Lectia la TNB

Lectia lui Ionesco este o farsa tragica ce denunta absurditatea tezelor unice si exclusiviste, limbajul ca instrument al puterii si relatia letala dintre sexualitate si dictatura. Pe de alta parte, prostimea contemplativa, o masa de manevra la indemana casapilor investiti. Cum lumea n-a invatat mai nimic din greselile istoriei, lectia acestui spectacol nu-si propune sa fie un indreptar moralizator si plicticos, ci mai degraba o limpede oglinda.

Din distributie fac parte Horatiu Malaele, Natalia Calin , Aylin Cadir, Diana Stancu si Andreea Tanase. Piesa este programata sambata, 24 octombrie, de la ora 19.00, iar pretul unui bilet este de 30 de lei integral si 16 lei redus.

One woman show cu Lia Konig la Teatrul Odeon

Teatrul Odeon continua seria de evenimente destinate culturii altori tari. In cadrul proiectului odeon.art, anul acesta au loc zilele culturii israeliene in perioada 20 - 23 octombrie. Marti, 20 octombrie, de la ora 19.00 o poti vedea pe Lia Konig intr-un spectacol special.

Lia Konig s-a nascut in Polonia, iar dupa cel de-al II-lea Razboi Mondial a venit in Romania, unde a studiat actoria la Institutul de Teatru din Bucuresti. A fost angajata a Teatrului Evreiesc din capitala. In 1961 a emigrat in Israel, devenind prima doamna a teatrului israelian, actrita renumita a Nationalului israelian – Teatrul Habima din Tel-Aviv, unde activeaza si in prezent.

Recitalul de la Teatrul Odeon cuprinde o serie de monoloage din rolurile de succes pe care le-a jucat de-a lungul carierei la Teatrul Habima, intr-un spectacol omagiu dedicat acestuia, cu ocazia implinirii a 90 de ani de existenta. Pretul biletelor este de 21, 20 lei intreg si 12,72 lei redus.

Revizorul la Teatrul de Comedie

Maestru in arta actoriei, Horatiu Malaele se refugiaza in spatele scenei si ne demonstreaza ca este si un regizor de valoare. Spectacolul lui Horatiu Malaele uimeste printr-un umor dramatic perfect construit si riguros urmarit pe tot parcursul sau. Primarul si apropiatii sai, administratori ai vietii publice, traiesc drama mediocrilor, starnind un ras amar publicului. Rasul e provocat pe muchie de cutit, pentru ca spectatorul face haz de necazul sau.

Din distributie fac parte Stefan Banica jr., George Mihaita, Virginia Mirea, Delia Seceleanu, Valentin Teodosiu, Ion Chelaru, Gheorghe Danila, Serban Georgevici, Eugen Racoti, Petre Dinuliu, Florin Dobrovici, Dragos Huluba, Bogdan Ghitulescu si Ana Maria Lazar. Spectacolul este programat duminica 25 octombrie, de la ora 19. Pretul unui bilet este de 21, 20 de lei.

Doi dintre noi la Sala Rapsodia

Joi, 22 octombrie, de la ora 19:30, la sala Rapsodia, Compania de teatru Passe-Partout Dan Puric prezinta Doi dintre noi, un spectacol de miscare, muzica si imagine. Protagonistii acestui spectacol sunt Ana Pepine si Paul Cimpoieru.

Spectacolul Doi dintre noi, prezentat in limbajul teatral universal promovat in Romania de trupa "Passe-Partout Dan Puric", prilejuieste desfasurarea unei sensibile demonstratii de miscare, sunet si imagine, in care gestul strict uman se imbina cu sensurile iubirii si cu istoria artelor si a muzicii pe un parcurs milenar, de la Vivaldi si Piero della Francesca pana la ritmurile cele mai noi. Piesa este un "love story" clasic, senzual, expresiv, desfasurat pe durata parcursa de cand s-a descoperit dragostea si pana azi.

mady-baby.edu la Teatrul Foarte Mic

mady-baby.edu de Gianina Carbunariu este un spectacol controversat si rascolitor despre trei tineri care parasesc Romania pentru o tara mai "cool". Piesa spune povestea a trei destine in deriva, trei ipostaze ale esecului: Madalina devine prostituata, Voicu proxenetul ei, iar Bogdan victima lor. Textul Gianinei Carbunariu vorbeste fatis despre vulnerabilitate si lipsa reperelor. Pretul platit de ei e unul foarte mare: pierderea inocentei.

Din ditributie fac parte Madalina Ghitescu , Razvan Oprea si Rolando Matsangos. Piesa este programata sambata, 24 octombrie, de la ora 19.00, la Teatrul Foarte Mic. Pretul unui bilet este de 20 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea