De prin lume adunate

#saptamana de teatru #teatru #spectacol #piesa #odeon #comedie #tnb

Saptamana de teatru: Biloxi Blues

In aceasta saptamana teatrala il puteti revedea pe scena Teatrului de comedie pe Tudor Chirila, in piesa Biloxi Blues. Dedicat in special publicului din licee, piesa prinde bine si altor categorii de varste, care sunt in cautarea unei piese reconfortante.

Comedia norilor la TNB

Aristofan, parintele comediei universale, ajunge si pe scena Nationalului bucurestean, cu una dintre cele mai longevive piese din istoria teatrului. Comedia Norilor este o versiune moderna si surprinzatoare, in care muzica si umorul dau spectacolului ritm si culoare, eleganta si rafinament. Spectacolul este o satira antica de o actualitate fierbinte, in care rationamentul stramb si judecata nedreapta falsifica realitatea, pervertesc valorile, ocolesc adevarul si legea.

In aceasta piesa vom recunoaste discursurile miliardarilor de carton si retorica demagogica a unor impostori pentru care oamenii cinstiti devin o prada usoara. Comedia Norilor ne demonstreaza ca societatea a ramas aproape neschimbata timp de 2400 de ani.

Din distributie fac parte Alexandru Bindea , Mircea Albulescu, Razvan Oprea si Ileana Stana Ionescu. Spectacolul este programat pentru 13 noiembrie, de la ora 19.00, in Sala Mare a Teatrului National. Pretul biletelor este de 6, 16, 25, 30 lei.

Biloxi Blues la Teatrul de Comedie

Teatrul de Comedie gazduieste Biloxi Blues, un spectacol in regia Iarinei Demian. Piesa lui Neil Simon despre sase tineri americani care se inroleaza in armata la sfarsitul celui de- razboi Mondial, este o comedie dramatica, tratata simplist regizoral intr-un spectacol dedicat parca mai mult publicului din licee.

Instructia celor sase tineri inrolati in 1945 se petrece in Biloxi (Mississippi), iar cadrul istoric tensionat al sfarsitului razboiului nu are influente majore in conflict, Neil Simon urmarind doar efectele autoritatii si comportamentului sergentului Toomey asupra destinelor recrutilor.

Din distributie fac parte Tudor Chirila, Paul Ipate, Bogdan Cotlet, Constantin Dita si Radu Iacoban. Spectacolul este programat pentru duminica, 15 noiembrie, de la ora 19.00, in Sala Mare a Teatrului de Comedie. Pretul unui bilet este de 21,20 lei.

Ultima femeie a senorului Juan la Teatrul Odeon

Piesa Ultima femeie a senorului Juan de Leonid Juhovitki, pusa in scena de Vladimir Granov, a fost scrisa in 1982 si s-a jucat prentru prima data la Omsk. Autorul, Leonid Juhovitki, spune ca a meditat la acest subiect: eternitatea lui Don Juan. A fost el un criminal sau un neinteles al epocii sale? Povestea lui Don Juan l-a marcat pe autor, care, ca un Don Juan modern, a fost un iubitor al femeilor. Incercarea de a-l cunoaste pe Don Juan, este incercarea de a se cunoaste pe sine.

Cinemerge in speranta ca va asculta discursuri licentioase si va asista la scene de amor salbatic, parodiate sau nu, va fi dezamagit. Piesa adopta un limbaj simplu si abordeaza temele universale, cu care oricine se poate identifica. Juan incarnat de Florin Zamfirescu este un personaj extrem de credibil si ofertant pentru publicul romanesc. Timbrul vocii este doar una dintre trasaturile care-i confera acea savoare masculina, specifica cuceritorului trecut prin viata.

Din distributie fac parte Florin Zamfirescu, Katia Pascariu, Ionel Mihailescu, Irina Mazanitis, Mugur Arvunescu, Gabriel Pintilei , Mircea Constantinescu, Angela Ioan, Dimitrii Bogomaz, Ionut Kivu si Relu Poalelungi. Piesa se joaca la Teatrul Odeon, 15 noiembrie, de la ora 19.00. Pretul unui bilet este de 21,20 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea