De prin lume adunate

#teatru #spectacole #piese

Sali de teatru noi in Bucuresti

Iubitorii de teatru se pot bucura in aceasta stagiune teatrala de noi spatii de spectacole. Sala Dalles, Teatrul Odeon si Teatrul de Comedie au inaugurat noile sali de teatru in aceasta toamna. Pe langa spectacolele de teatru, in aceste Sali vor avea loc si expozitii, lansari si alte evenimente culturale.
 

Teatrul Apropo la Sala Dalles

 

La Sala Dalles s-a deschis la inceputul acestei stagiuni o noua sala de spectacole de teatru . Teatrul Apropo este un proiect teatral independent unde vei putea viziona spectacole infiecare saptamana. Teatrul Apropo propune un spatiu nou in scena teatrului bucurestean. Aici se vor realiza spectacole ale noii generatii de actori si regizori. Spectacolele teatrale vor aduce in prim plan spectacole de teatru independente.

Teatrul Apropo se afla la etajul I al Salii Dalles, iar intrarea se face prin librarie. Pretul unui bilet este de 15 lei. Sala Dalles se afla pe bulevardul Nicolae Balcescu, la numarul 18.

 

Sala Studio s-a deschis la Teatrul Odeon

 

Tot la inceputul acestei stagiuni teatrale, Teatrul Odeon a deshis Sala Studio, de la subsol. Sala Odeon Studio a fost inaugurata o data cu premiera spectacolului Blifat de Gabriel Pintilei . Noua sala a Odeonului are o capacitate de 300 de locuri si va gazdui atat spectacole de teatru cat si alte evenimente precum canferinte, baluri sau expozitii. Sala Studio este mobila si plata, fiind realizata din module. Odeon Studio - teatru si arta contemporana va fi atat o sala de spectacole, cat si un spatiu deschis fotografiei, instalatiilor, filmului si muzicii.

Sala Studio va gazdui si spectacole mai vechi, care vor fi transferate in aceasta sala. Printre spectacolele pe care le vei vedea aici se numara Sefele, Un tango mas sau joi.megaJoy.

Sala de la subsolul Teatrului Odeon a fost folosita de Teatrul Nostru, infiintat la inceputul stagiunii 1941-1942. Initial, noul ansamblu a fost condus de Dina Cocea , Fory Etterle, Eugenia Zaharia si Petre Nove. Dintre spectacolele Teatrului Nostru se numara Pygmalion de G. B. Shaw, Dincolo de zare, Patima de sub ulmi si Anna Christie de E. O'Neill, Noaptea regilor de William Shakespeare , Discipolul diavolului de G. B. Shaw. Teatrul Nostru a fost desfiintat in 1948, la nationalizare. In 2010, sala se redeschide astfel dupa 62 de ani.

Teatrul Odeon se afla pe locul fostelor gradini ale familiei Ghica. Aici se aflau si Casele Ghica, cumparate apoi de familia Lahovary. La aceea vreme se spunea ca tanarul Ghica ar fi pierdut la carti casa care a devenit mai tarziu Teatrul de Comedie. Se mai spune de asemenea, ca in noul spatiu al teatrului exista in acele vremuri un tunel care lega sala de teatru de Palatul Regal, iar Carol al II-lea cunostea drumul.

 

Teatrul de Comedie are o Sala Noua

 

Inceputul stagiunii teatrale 2010 - 2011 a fost foarte bogat in acest an. Pe langa deschiderea celor doua sali de la Sala Dalles si de la Teatrul Odeon, si Teatrul de Comedie si-a inaugurat o noua sala. Sub titulatura de Sala Noua, noul spatiu al Teatrului de Comedie dispune de o sala de spectacole si una de expoziitii. Sala Noua este dedicata in special artistilor tineri si este deschisa intr-o casa cu parter si etaj.

Cladirea se afla pe strada Sfanta Vineri din capitala si a fost atelierul de tamplarie al Teatrului de Comedie. Cladirea apartine Teatrului de Comedie si este un spatiu dedicat tinerilor artisti, regizori, actori, artisti vizuali. In Sala Noua se va juca si comedie romaneasca, iar proiectul initiat de Teatrul de Comedie "Comedia tine la tineri", se va derula in aceasta noua cladire. Sala Noua va fi si locul unde se vor vernisa expozitii ale unor tineri artisti.

La etajul cladirii se afla amenajata sala de spectacole cu o capacitate de 120 de locuri, iar la parter se afla galeria de arta Atelier 030202. Atelierul este un spatiu de arta contemporana dedicat tinerilor artisti vizuali interesati de experiment, concept vizual si noile media.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea