De prin lume adunate

#euripide #maniutiu #merida #teatru

Romania la Festivalul de Teatru Clasic de la Merida

Teatrul Radu stanca din sibiu va participa la cea de-a 54-a editie a Festivalului de teatru de clasic de la Merida , ce are loc in perioada 21 iunie - 30 august. Piesa Electra, dupa Sofocle si Euripide , in regia lui Mihai Maniutiu va fi jucata in premiera in Spania in zilele de 26, 27 si 28 august 2008 .

Decor mitic

Reprezentatiile de teatru, muzica si dans au loc in incita, Teatrului Roman, un loc plin de mister, unde au avut loc spectacole extraodinare. Piesele participante la acest festival graviteaza in jurul teatrului clasic, in special al autorilor clasici greci si latini si se celebreaza in fiecare an in lunile iulie si august.

Euripide, mit "contemporan"

Piesa de teatru a lui Mihai Maniutiu "este viziunea personala a unui mit vechi recuperat pentru contemporaneitate. Pe de o parte, istoria unei fete care se razbuna si care socheaza lumea in care traieste, dar pe care o va multumi cu dorinta ei arzatoare de dreptate; pe de alta parte, interventia muzicii etnice a grupului Iza, regizorul Mihai Maniutiu reusind sa combine farmecul textelor vechii tragedii grecesti, fondatoare a marilor mituri europene, cu muzica de rezonanta arhaica ce-si are radacinile in tara sa. O Electra de azi care vorbeste de dreptate si nu de razbunare."

Dintre productiile prezente anul acesta la Festivalul de la Merida amintim Troienele de Euripide, Miles Gloriosus de Plaut, Oedip Rege de Sofocle, Ayax de Sofocle, Electra de Sofocle si Euripide, Timon din Atena de Shakespeare, Prometeu de Eschil, Vieti paralele de Plutarh, productii ale companiilor teatrale din Spania, Portugalia, Grecia si Romania. Piesele sunt prezentate atat in Teatrul si Amfiteatrul Roman cat si in Alcazaba Arabe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea