De prin lume adunate

#iubire #lectura #toamna #romane de dragoste

Romane de dragoste pentru o toamna melancolica

In zilele racoroase de toamna, petrece cateva momente de liniste si romantism in compania lecturilor de dragoste. In librarii vei gasi o oferta bogata de romane de dragoste pline de pasiune, care te vor captiva.



Iata mai jos recomandarile noastre pentru primele zile racoroase de toamna:


Cele patruzeci de legi ale iubirii - Elif Shafak


Cu un mesaj actual si provocator, carte Cele patruzeci de legi ale iubirii este captivanta si inteleapta. Spune povestea unei intalniri iscate de destin, a unei tovarasii spirituale si a unei tragice despartiri. Elif Shafak preia fapte din biografia lui Rumi si a lui Shams, dervisul ratacitor, si ii readuce pe amandoi la viata.

In cartea sa din 2010, Elif Shafak aduce in prim plan doua povesti pe cat de indepartate in timp, pe atat de cap­tivante. Viata Ellei Rubinstein, o mama casnica si o sotie nefericita din suburbiile Bostonului zi­lelor noastre, se schimba radical cand se angajeaza la o agentie literara si i se cere sa scrie un referat despre romanul unui autor necunoscut. Descopera povestea fascinantei legaturi spirituale dintre faimosul poet persan Rumi si dervisul sufit Shams din Tabriz.

Forta iubirii care a schimbat destinele celor doi prieteni il va schimba si pe al ei. Intre Ella si Aziz Zahara, autorul romanului, incepe un schimb epistolar, apoi se infiripa o poveste de dragoste.


Cartea scurtelor iubiri eterne - Andrei Makine


Cartea scur­telor iubiri eterne este conceputa ca o galerie de instantanee si surprinde opt momente de gratie dintr-o existenta framantata. Naratorul denunta absenta din paradisul utopic comunist a unui ingredient esential: iubirea. Singura doctrina adevarata, iu­birea, da nastere, in cele mai umile locuri si in cele mai neobisnuite imprejurari, la momente de o seninatate si o candoare fara seaman.

In Cartea scurtelor iubiri eterne, Andrei Makine revine la o tema care il obsedeaza: iubirea umana. Insa nu e vorba de iubirea carnala sau de iubirea impartasita, ci de o iubire mai pura, mai intensa. Aceste scurte momente de iubire eterna sunt insotite de o senzatie de plenitudine si simplitate .


Iubire la Berlin - Anne Wiazemsky


Iubire la Berlin spune istoria adevarata a iubirii dintre Claire, fiica celebrului Francois Mauriac, si printul rus Ivan Wiazemsky, intr-un Berlin devastat de razboi. In septembrie 1944, Claire, brancardiera la Crucea Rosie , se afla la Beziers cu divizia sa. Are douazeci si sapte de ani, este o tanara foarte frumoasa.

De cand s-a inrolat in Crucea Rosie isi doreste sa existe numai prin munca ei. Comandantii ii admira curajul, iar camarazii o considera de-a lor. Fara sa-si dea seama, Claire isi cauta, de fapt, iubirea.


Iubire - Toni Morrison


Plin de senzualitate si nostalgic , romanul Iubire oglindeste numeroasele fete ale iubirii, dincolo de pasiune si de dorinta, In final revine la acea atotputernica si de neuitat prima dragoste care ne insemneaza pentru totdeauna. Viziune indrazneata despre natura iubirii, orchestrata de o povestitoare fara egal, Iubire este un roman captivant, cu numeroase personaje si intamplari dramatice.

May, Christine, Heed, Juniora si Vida sunt femei cu o obsesie comuna: Bill Cosey. Acesta e mai mult decat proprietarul Hotelului si Complexului Cosey. El intrupeaza pentru fiecare dintre ele idealul de tata, sot, amant, aparator si prieten. La randul sau, Cosey este tributar unui trecut tulbure si subjugat de o femeie fermecatoare, dar de moravuri usoare, Celesta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea