De prin lume adunate

#carte #humanitas #carol shields #elisabeth gilbert

Romane cu si despre femei made in Humanitas

Editura Humanistas anunta publicarea in limba romana doua romane de top care au ca eroi principali femeile, nevoile si dorintele lor. Desi cartile alese de Humanitas au o poveste cat se poate de simpla, atat Mananca, roaga-te, iubeste de cat si a lui au fost remarcate de criticii de pe mai multe continente.

Cine ar fi crezut ca principalele ingrediente ale vietii sunt mancarea, rugaciunea si iubirea. Un gurmand sau, poate, doar un preot. Se pare, insa, ca si cunoscuta scriitoare americana Elizabeth Gilbert , dupa o lunaga calatorie de-a lungul a doua continente, a realizat ca mancarea este inerenta iubirii si, la randul lor, amandoua sunt dependente de rugaciune.

Dupa un succes de box-office in Statele Unite, volumul Mananca, roaga-te, iubeste, o autobiografie a scriitoarei, a fost publicat luna aceasta de editura Humanitas in colectia Memorii/Jurnale el fiind disponibil in toate librariile din tara.

Dupa numeroase insatisfactii in viata personala, dupa relatii catastrofale si un divort, Elizabeth simte ca a venit momentul sa lase totul in urma. Si pleaca. Periplul sau are trei destinatii: Italia, India si Indonezia. In Italia se va margini sa manance si sa experimenteze placerile gustului, in India se va ruga, va reinvata cum sa se adreseze lui Dumnezeu si se va desavarsi spiritual, iar in Indonezia isi va gasi marea dragoste .

Volumul a fost inclus in 2006 pe lista bestseller-urilor de non fictiune alcatuita de New York Times. A fost vandut in 5 milioane de exemplare si va face subiectul unui film ce o va avea pe Julia Roberts in rolul lui Elisabeth si ca producator pe Brad Pitt.

Carol Shields in top 10 britanic

Humanitas isi completeaza aparitiile in care femeile sunt eroi principali cu volumul Jurnal in piatra al autoarei Carol Shields. Romanul premiat cu Pulitzer si cu Premiul Guvernatorului General al Canadei istoriseste povestea unei femei- produs perfect al secolului XX -care isi asuma in mod constient toate rolurile sociale pe care, in epoca noastra, o femeie este obligata sa le accepte.

Autoarea pare sa se fi inspirat din insasi proptia sa viata, Carol Shields neiesind cu nimic din paradigma unei femei obisnuite care trece prin toate etapele unei vieti “normale”: casatoria, copii, boli.

Dupa ce a primit numeroase premii din partea academiilor din Canada sau SUA, Carol Shields a reusit sa impresioneze si critica engleza care a inclus ultimul ei roman, Unless, in topul celor mai iubite 10 carti scrise de femei, lista in fruntea careia se afla Mandrie si Prejudecata, a lui Jane Austen.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea