De prin lume adunate

#unde iesim #restaurant #derby

Restaurantul Derby - restaurantul pentru intreaga familie

Zona Eroilor este una selecta, cu restaurante si puburi pentru buzunarele pline si rafinate, iar in aceste vremuri de criza nu prea iti mai vine sa iesi sa iei masa in oras. Dupa o zi de sambata aglomerata prin Bucuresti, am ajuns si prin zona mai sus amintita. Si cum stomacul meu infruntase voinic si vremea rea si plimbarile indelungi, mi-a dat de inteles ca asa nu se mai poate.

Trebuie sa iau masuri daca nu vreau sa se supere pe mine. Si cum stomacul, ca orice parte a coprului meu, este importanta, m-am gandit sa-i acord atentia cuvenita. Si am intrat in primul restaurant pe care l-am gasit. Sau care m-a gasit pe mine, caci vremea de afara nu prea ma mai imbia la plimbare.

Sursa foto: www.derbypub.ro

Atmosfera placuta si familiara

 

Derby este un restaurant micut, intim, cu o atmosfera placuta si calda. Numele sau, cu conotatii sportive, vine de la faptul ca aici poti urmari diverse emisiuni sportive sau meciuri, asftel ca in sezoanele sportive, locul devine destul de aglomerat. Chiar daca pare un loc destinat amatorilor de sporturi, cu sau fara balonul rotund, Derby este de fapt un all in one, un restaurant pentru toate gusturile. Aici poti lua pranzul, poti cina cu persoana iubita sau poti oragniza o masa mai mare, cu multi prieteni.

Ceea ce mi-a placut la Derby din prima clipa in care am intrat a fost atmosfera calda si designul. Restaurantul este decorat si mobilat cu bun gust, in tonuri de galben pal, maro, lemn patinat. Plasmele sunt si ele incastrate in rame din lemn galben patinat, imbinandu-se foarte bine in decor. Atmosfera este completata si de vitralii, tablouri si obiecte de decor bine alese. O idee originala a fost mascare intrarii la baie cu un corp in care sunt expuse bauturi. Ai astfel senzatia ca vei intra in vitrina si nu la baie.

La Derby atrage atentia si tonomatul functional, cu melodii ale anilor '40, '50 si '60, iar daca vrei sa schimbi muzica, esti invitat sa il folosesti. Samovarele vechi si obiectele din alama intrgesc decorul. Restaurantul este mobilat in stilul pub-urilor, cu mese si scaune din lemn masiv , insa per ansamblu, restaurantul are un aer mediteranean.

Sursa foto: www.derbypub.ro

Ce mancam la Derby

 

Restaurantul Derby este un restaurant cu preparate internationale si romanesti, in care predomina mancarurile italienesti. Eu am mancat niste aperitive foarte gustoase, formate din tartine si bruschete , iar pentru felul principal am optat pentru piept de pui la gratar cu cartofi la cuptor , cu usturoi si rozmarin.

Meniul este insa mult mai variat. Aici vei gasi mancaruri traditionale romanesti, specialitati din carne, salate, preparate vanatoresti, dar si meniuri light si deserturi. Restaurantul se lauda ca au cea mai buna sangria din oras, realizata dupa o reteta originala. Meniul mai cuprinde si bauturi alcoolice, racoritoare, cafea si trabucuri . Restaurantul are o selectie de trabucuri rafinate, havane sau pipe.

Pe timpul verii, restaurantul are si o mica terasa, foarte draguta, cu mobilier din ratan si multa verdeata. Ceea ce nu mi-a placut la Derby a fost servirea. In zilele aglomerate, mancare este adusa mai greu, iar chelnerii mai uita sa aduca diverse accesorii, precum tacamurile pentru un fel de mancare.

Per ansamblu, Derby este un restaurant bun pentru momentele in care iti este foame. Dupa cum spuneam si la inceput, este potrivit si pentru o cina romantica, mai ales in anotimpul cald, cand balconul de la etaj se transforma intr-un separeu cu o masa pentru doua persoane.

Sursa foto: www.derbypub.ro

Unde se afla Derby

 

Restaurantul Derby se afla pe bulevardul Eroilor Sanitari, la numarul 49, in apropiere de Spitalul Municipal. Restaurantul poate fi recunoscut si dupa emblema sa, un cap de cal. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.410.85.45.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea