Noutati

#unde iesim #restaurant #restaurant cu specific #restaurant turcesc #mancare turceasca

Restaurante turcesti in Bucuresti

Bucataria turceasca este una dintre cele mai vechi bucatarii ale lumii si daca pasesti intr-un restaurant cu specific turcesc ai toate sansele sa gusti din preparate pe care le-au incercat chiar sultanii otomani. Carnea fripta cu diverse condimente, pestele si preparatele lactate, deserturile delicioase si cafeaua aromata sunt cateva preparate pe care trebuie sa le incerci din bucataria turceasca.

 

Ce trebuie sa stii despre bucataria turceasca

 

Bucataria turceasca este una dintre cele mai vechi din lume. Ea s-a dezvoltat insa cel mai mult in timpul imperiului otoman. Bucataria sultanului numara sute de bucatari care au perfectionat preparatele traditionale turcesti, pentru a satisface pretentiile sultanului. In aceea perioada au fost create sute de feluri de mancare. Bucataria turceasa este influentata astfel de perioada otomana, dar si de bucatariile grecesti si orientale, din Asia. Bucataria turceasca este abundenta in produse proaspete, peste, fructe de mare, produse lactate, miere, cereale si carne. Alimentele de baza in meniul turcesc sunt orezul, graul, mielul, puiul si fructele.

 

Ce trebuie sa incerci in bucataria turceasca

 

Preparatele turcesti pe care le poti consuma in zilele noastre sunt practic neschimbate din perioada otomana. Preparatele din orez, grau, baklavaua, pilafurile, doner kebab si legumele umplute sunt pregatite dupa retete din perioada imperiului otoman. Turcii consuma la micul dejun branzeturi, masline, paine, oua si gem, la masa de pranz supe sau salate, iar cina, care este masa principala a zilei, este compusa din supa, fel principal cu carne, salata si desert.

Pilaful este preparat din orez sau bulgur (grau pisat) si se serveste cu carne de pui sau peste. Sis kebabul este preparat din carne marinata si fripta la foc deschis. Turcii consuma numai carne halaal, de obicei miel de lapte. Doner kebabul este realizat din carne de miel sau pui feliat fript. Legumele folosite de obicei sunt vinetele, rosiile, ceapa, ciupercile si gogosarii. Pastrama de vita este o alta delicatesa a bucatariei turcesti.

Daca ajungi intr-un restaurant turcesc trebuie sa incerci si deserturile. Cel mai cunoscut desert este baklavaua, realizata din foietaj cu miere si nuci tocate. Tot la capitolul deserturi mai poti incerca si budincile de orez si amidon, halvaua, cataiful si revani. La desert se bea kaymak, un fel de smantana inghetata. Ceaiul si cafeaua turceasca sunt doua bauturi pentru care turcii au un adevarat cult. Aceste bauturi se servesc de obicei seara, dupa cina.

 

Unde mancam turceste in Bucuresti

 

Turkuaz

 

Restaurantul Turkuaz este unul dintre cele mai apreciate restaurante turcesti din Bucuresti si unul dintre favoritii comunitatii de turci de la noi. Restaurantul se afla la intrarea in parcul Herastrau, in apropiere de pavilionul comercial H. Meniul de Turkuaz este turcesc, dar vei gasi si cateva preparate internationale. Salate, grill-uri, kebaburi, deserturi orientale sau mancaruri savuroase cu sosuri si condimente ademenitoare sunt doar cateva dintre preparatele pe care le vei gasi la Turkuaz. In meniu vei mai gasi si preparate pentru micul dejun, antreuri, ciorbe, peste si pideler, un fel de pizza turceasca, in diverse combinatii si umpluturi. Restaurantul Turkuaz se afla pe soseaua Kiseleff, la numarul 32, in parcul Herestaru, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.224.22.25.

 

Anatolia

 

Restaurantul Anatolia este un restaurant rafinat, cu delicatese turcesti. In meniu vei gasi si preparate din bucataria romaneasca si internationala. In meniu vei gasi numeroase sortimente de kebab, gustari reci si calde, supe si ciobe, salate, paste, peste, preparate din carne de pui, vita si oaie, deserturi si pideler. Restaurantul Anatolia este situat in parcul Tei, pe malul lacului Tei intr-o o locatie incantatoare pentru un pranz sau o cina linistite. Restaurantul se afla pe bulevardul Lacul Tei, la numarul 145, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 031.710.22.27.

 

Golden Kebap

 

Golden Kebab este un restaurant turcesc autentic, apreciat pentru mancarea turceasca traditionala si foarte bine pregatita. Restaurantul este decorat modern, fara prea multe detalii turcesti, insa mancarea este cea care primeaza in acest local. In meniu vei gasi numai preparate turcesti, din carne de vita, pui sau miel si alte specialitati turcesti. Trebuie sa stii ca in perioada Ramadanului, in acest restaurant nu se servesc bauturi alcoolice. Restaurantul Golden Kebab se afla pe soseaua Pantelimon, la numarul 89, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.250.65.70.

 

Golden Falcon

 

Restaurantul Golden Falcon este primul restaurant cu specific turcesc deschis in capitala, in 1993. Designul restaurantului este specific turcesc si reuseste sa isi transpuna oaspetii intr-o atmosfera orientala, cu voaluri si saluri, arome si muzica speciale. Meniul restaurantului este complex, cu o varietate de preparate, de la salate si grill-uri, kebaburi, pana la mancaruri sofisticate cu sosuri si condimente orientale. Cei de la Golden Falcon aduc toate ingredientele pentru preparate din Turcia, iar bucatarii sunt si ei tot turci. In meniu vei gasi ciorbe, gustari reci si calde, kebaburi, salate, deseturi si bauturi traditionale turcesti. Restaurantul Golden Falcon se afla pe strada Hristo Botev, la numarul 18-20, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.314.28.25.

 

Divan

 

Divan este un local nou din Buucresti, care ne ademeneste cu delicii turcesti. Divan este un melanj intre traditie si modern, intre Turcia actuala si Turcia traditionala, plina de povesti si intelepciune. La Divan vei descoperi o lume a mirodeniilor si a placerilor culinare ascunse. Meniul de la Divan este ticsit cu preparate si bauturi turcesti: clatite, humus, ciorbe si supe traditionale, kebab, salate, vestitele deserturi: baclava, halva, cataif , asure sau budinca de orez. Restaurantul Divan se afla pe strada Franceza, la numarul 46, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.312.30.34.

 

Ali Baba

 

Restaurantul Ali Baba este un local cu specific oriental, un melanj intre bucataria libaneza, persana, turceasca, siriana sau irakiana. Localul este decorat in stil oriental, cu sculpturi si picturi orientale si cu numeroase obiecte de artizanat oriental. In meniu vei gasi preparate orientale, din bucatariile tarilor arabe, pregatite de bucatari din Liban si Irak.

In meniul de la Ali Baba vei gasi gustari reci, gustari calde, ciorbe, salate, preparate la cuptor , preparate la gratar, deserturi, bauturi racoritoare, energizante si cafea. Daca ajungi la acest restaurant trebuie sa incerci preparate precum tabule, fatush, salata arabeasca, ciorba ezo, humos cu snubar, baba ghanuj, bastarma, pide kusbasili, ras asfur vita, urfa kebab, adana kebab picant, kebe asir, sarhat vita si pui sau falafel. Restaurant Ali Baba se afla pe soseaua Mihai Bravu, la numatul 213, in zona Piata Muncii, in apropiere de intersectia cu Calea Calarasilor, Bulevardul Basarabia si Bulevardul Decebal. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.327.48.10.

Alte restaurante unde poti incerca preparate turcesti sunt Istanbul, Memos, Can, La Barfa, Damak si All Seasons Meat House.

Oferte pentru tine

  •   2010-05-12
  •   8276 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din noutati