De prin lume adunate

#unde iesim #restaurant #restaurant pescaresc #delta #peste #restaurant cu specific

Restaurante pescaresti in Bucuresti

Esti innebunit dupa preparatele de peste si vrei sa retraiesti experienta calatoriilor in Delta Dunarii? Ei bine, poti alege ca intr-o zi de sambata sa iei pranzul sau cina intr-unul din restaurantele cu specific pescaresc din Bucuresti. Sarmalutele cu peste, saramura pescareasca sau storceagul sunt doar cateva dintre preparatele pe care le poti savura.

 

Mesogios

 

Restaurantul Mesogios este deschis inca din anul 2000 intr-o zona centrala a capitalei si, pentru o buna perioada de timp, a fost singurul restaurant cu specific pescaresc din Bucuresti. La Mesogios vei gasi in special preparate pe baza de peste si fructe de mare , pe care le poti alege singur din vitrina frigorifica. Tot ce trebuie sa faci este sa ii spui chelnerului ce peste doresti si apoi modul in care il vrei preparat: la gratar sau prajit, in functie de ceea ce iti alegi.

Pestele si fructele de mare sunt proaspete, aduse saptamanal din apele marii Mediteraneene si sunt preparate dupa retete grecesti si spaniole. La Mesogios poti incerca specialitatea casei, crevetii saganaki, preparat realizat dupa o reteta greceasaca. Din meniu nu lipsesc nici specialitatile de lux precum coada de homar, caracatita sau pestele spada, preparate la gratar cu ciuperci si legume asortate, sau cu usturoi, sos de lamaie si ulei de masline. 

In meniu vei mai gasi si supe si paste cu fructe de mare, aperitive (formate din salata verde, tahini, tsatsiki, branza feta, tarama si masline verzi ), dar si deserturi (baclava, inghetata, fructe de sezon sau tiramisu). Si pentru un plus de savoare, bucatarii de la Mesogios va recomanda si cateva vinuri, pentru preparatele de peste. Aici vei gasi vinuri albe si rosii traditionale romanesti, dar si cateva soiuri din Italia, Franta, Chile si Grecia.

Daca in privinta meniului nu trebuie sa iti faci griji atunci cand ajungi la Mesogios, preturile cu siguranta te vor face sa te gandesti de doua ori inainte de a-i calca pragul. Ca sa iti faci o idee, iti spunem ca aperitivele sunt 19 lei de persoana, salatele aperitiv costa 6,50 de lei, supele sunt 13 lei, pastele cu fructe de mare sunt 50-60 de lei, iar suta de grame la specialitatile de peste si fructe de mare sunt intre 13 si 40 de lei. Restaurantul Mesogios se afla pe strada Jean Louis Calderon, la numarul 49, iar rezervari se fac la numaru lde telefon 0727.239.239.

 

Lotca

 

Restaurantul Lotca a venit cu preparate pescaresti tocmai din minunata Delta, acolo unde regele absolut este pestele. Daca ai pofta de preparate pescaresti facute la mama lor din Delta Dunarii, restaurantul Lotca este locul unde vei gasi asa ceva. La Lotca pestele este proaspat, bucatarii sunt destoinici, gratarele, tigaile si cuptoarele duduie iar usturoiul, bine zdrobit, isi asteapta cuminte randul sa se aseze la masa domneasca alaturi de stiuci, scrumbii, bibani, carasi si alte specii de pesti.

La Lotca atmosfera este si ea venita din tinuturile inconjurate de ape ale Deltei, iar designul respecta si el trasaturile pescaresti, cu plase, vasle sau decoratiuni in forma de peste. In meniu vei gasi preparate din peste, realizate dupa retete originale din Delta.

Daca ti-a ramas gandul la borsul pescaresc, la sarmalutele cu peste sau la storceagul din Delta, ei bine, la Lotca vei gasi aceleasi preparate, insa mult mai aproape de casa ta.

Astfel, poti incerca icrele, chiftelutele din peste, gujon pescaresc, caras marinat, hamsii, carnati de peste, bors pescaresc sau saramura pescareasca. In meniu gasesti si cateva preparate din pui sau porc, cu diverse garnituri.

La desert poti incerca clatitele cu diverse umpluturi, placintele cu branza, mere sau dovleac sau merele coapte si flambate. Preturile sunt accesibile, astfel pentru o portie de icre scoti din buzunar 10 lei, borsul pescarec este 14 lei, saramura pescareasca este 17 lei, specialitatile din peste in jur de 25 de lei, iar desertul 7 lei. Restaurantul Lotca se afla pe strada Mihai Eminescu, la numarul 171, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.211.62.63.

 

Tasty Fish

 

Restaurantul pescaresc Tasty Fish, deschis de doar un an, se afla intr-o zona linistita a Bucurestiului. Aici poti degusta preparate din peste si specialitati marine servite intr-o atmosfera calduroasa si eleganta. Atmosfera este familiara, iar decorul atent la detalii. Tasty Fish si-a prins musafirii in navod, ademenindu-i cu miros de peste si combinatie delicata de arome, condimente, toate fiind gatite in cuptor cu convectie, fara a folosi ulei.

Pestele este servit intr-un mod special, pe tipsii cu diametru considerabil, specialitatile fiind imprejmuite cu lamai zemoase, mirodenii, sosuri si legume combinate cu iscusinta. Platourile mari iti permit sa gusti din toate tipurile de vertebrate acvatice. Filosofia restaurantului este simpla: sa te hraneasca cu un peste bun, sa mananci sanatos, sa gusti din cele mai variate si mai savuroase retete.

Astfel, in meniu vei gasi gustari din peste, ciorbe de peste, specialitati din peste (crap provencal, stavrid a la grec, piftie din peste, calamari in sos de rosii), saramuri, file, pizza, paste, deserturi, dar si preparate din pui, porc si vita. Restaurantul Tasty Fish se afla pe strada General Berthelot, la numarul 50, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 0761.119.138.

 

Taverna Pescareasca

 

Taverna Pescareasca impresioneaza prin atmosfera primitoare si decorul inedit, cu pereti din sticla. Meniul este bogat in specialitati de peste, precum tochitura lipoveneasca, zacusca de sturion cu mamaliga, specialitatea "a la Paris" si alte multe specii de peste sub diverse forme de preparare. Fructele de mare, calamarii, caracatitele si melcii de mare, rechinii, sunt si ei prezenti in meniu.

La Taverna Pescareasca vei gasi in meniu si alte preparate cu specific romanesc, precum fripturi de vita, porc, pui, tochitura, paste, salate, sosuri si deserturi delicioase. Restaurantul Taverna Pescareasca este situat in apropierea Palatului Copiilor, pe strada Secerei, la numarul 4. Rezervari se pot face la numarul de telefon 0724.404.378.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea